Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 29 maart 2017

Donar vs Aris [VOORBESCHOUWING]

Donar vs Aris. Groningen vs Leeuwarden. Of als je het provinciaal bekijkt: Groningen vs Friesland. Echter, Leeuwarden en de provincie Friesland hebben weinig met elkaar.

Donar is de nummer 1 van de DBL. De ploeg die zondag 26 Maart de NBB-beker won, en daarmee de 2e prijs van dit seizoen pakte, is niet meer te achterhalen. Maar je wordt geen kampioen van de reguliere competitie! De 1e plaats aan het einde van de reguliere competitie betekent niets meer dan het theoretische thuisvoordeel in alle rondes van de play-offs. Qua eer heeft het niets te betekenen.

Aris "vecht" voor deelname aan de play-offs. In theorie zal de laatste wedstrijd van de reguliere competitie (Apollo vs Aris) de beslissing brengen. Maar ... een misstap van Donar zou de Vorentscheidung kunnen betekenen.

Het zou niet de eerste keer zijn in de geschiedenis van het eredivisie basketball dat Donar een nederlaag lijdt tegen haar Friesche buur. In enkele gevallen was het voor Donar een dure nederlaag. 2010/2011 verlies van de eerste plaats, en daarmee thuisvoordeel in de finale tegen B.S. Leiden.

Zo'n misstap nu zou de Friezen goed uitkomen. Ik gun het de Leeuwardenaren van harte maar ... ik hoop niet dat Donar de wedstrijd laat lopen. Zowel qua imago van de ploeg áls qua impact van het relaxen.

Dit zou wel eens het laatste seizoen in de DBL kunnen zijn voor Aris. Ik hou er in ieder geval ten zeerste rekening mee dat in de zomer blijkt dat er onvoldoende budget is om deel te nemen aan de competitie. Voor Aris zou dat een klap zijn. Het zou ook een tegenvaller kunnen zijn voor jonge Nederlandse spelers.

Lance Jeter is een van de toppers van Donar. Hij debuteerde (in het seizoen 2011/2012) in Nederland bij Aris. Na AZS Koszalin (Polen) Ratiopharm Ulm (Duitsland) en Trefl Sopot (Polen) kwam hij in het seizoen 2014/2015 naar Donar. Na dit seizoen vertrok hij naar Mittel Deutscher basketballclub (Duitsland). Halverwege het seizoen 2015/2016 keerde hij terug bij Donar. Het leidde uiteindelijk tot het 5e landskampioenschap van Donar. Of Jeter zijn contract gaat verlengen is op dit moment nog niet bekend. Volgens een gerucht heeft de club hem al wel een aanbod gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten