Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 22 maart 2017

Tof maar dof

Donar heeft vanavond, met een 79 - 62 zege, de winst (plek 1) van de reguliere competitie veilig gesteld.

Landstede basketball uit Zwolle nam in het begin een ruime voorsprong maar dat leek achteraf gezien pure gastvrijheid. De spelers van Donar deden er, zoals het goede gastheren betaamt, alles aan om het de gasten naar de zin te maken. Iedere keer als een speler van de Zwolse ploeg een drive naar de basket maakte óf aanlegde voor een schot dan werd hem geen strobreed in de weg gelegd.

Donar speelde, na de nederlaag in en tegen Den Bosch en vervolgens de allerminst overtuigende zege in en tegen Amsterdam, vanavond opnieuw een erg zwakke wedstrijd. De ploeg kan zo veel beter. Hopelijk is die goede vorm er a.s. zondag wél weer.

Dat maakt de wedstrijd een stuk leuker om naar te kijken. Of het noodzakelijk is? Dát is een ander verhaal. Persoonlijk denk ik dat de Zwollenaren te vroeg hebben gepiekt. Zij zullen in de bekerfinale, zo verwacht ik, een minder goede wedstrijd spelen dan zij vanavond hebben gedaan. In tegenstelling tot Donar. Er zal in de finale in ieder geval veel beter gespeeld worden dan in deze pot het geval is geweest.

Olaf Schaftenaar schoot weer diverse driepunters raak (de meeste in de 1e helft). Ik hoop echt dat Donar er deze zomer in slaagt om zijn oudere broer (Roeland) te contracteren.

Bij Donar waren de punten, ondanks dat Lance Jeter toch echt duidelijk topscorer was, keurig verdeeld. Erik Braal ging spreekwoordelijk uit zijn dak na de score van Stefan Mladenovic. De back-up point-guard speelde goed maar was in de  afwerking niet heel gelukkig getuige de twee schoten die van de ring af rolden.

Chase Fieler kwam, en dat was niet echt een verrassing, vanavond nog niet in actie. Smith mocht derhalve aan de wedstrijd beginnen. De springveer bekroonde zijn spel met diverse blocks.

De stand:

  1. Donar 25 gespeeld, 23 gewonnen, 2 verloren, 46 punten 
  2. Zwolle 25 gespeeld, 18 gewonnen, 7 verloren, 36 punten 
  3. Leiden 24 gespeeld, 16 gewonnen, 8 verloren, 32 punten 
  4. Den Bosch 24 gespeeld, 12 gewonnen, 12 verloren, 24 punten 
  5. Rotterdam 24 gespeeld, 11 gewonnen, 13 verloren, 22 punten 
  6. Leeuwarden 24 gespeeld, 7 gewonnen, 17 verloren, 14 punten 
  7. Amsterdam 24 gespeeld, 7 gewonnen, 17 verloren, 14 punten 
  8. Weert 24 gespeeld, 3 gewonnen, 21 verloren, 6 punten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten