Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 12 maart 2017

Groningen in de vrouweneredivisie

Enkele ambitieuze initiatiefnemers zijn van plan om Groningen (nou ja, Haren) weer in de vrouwen eredivisie te krijgen.

Lees hier meer.

Ik hoop dat het lukt. Én met een ploeg die in ieder geval competitief is.

De meiden under 20 ploeg van HSVB (die vooralsnog de basis lijkt te gaan vormen) is de nummer 10 (van 10 ploegen) in de meiden under 20 eredivisie met 0 overwinningen uit 15 wedstrijden.

Ik hoop dan ook dat de nieuwe ploeg een mix wordt van jonge speelsters en routine (afkomstig van Groene Uilen, Scylla, Celeritas en BVG).

Overigens is Groene Uilen (de kampioen van het seizoen 2015/2016) de huidige nummer 10 (van 12 ploegen) in de promotie divisie. Op dit moment is de kans heel klein dat de final four nog gehaald wordt. Als de ploeg zich niet weet te plaatsen voor de final four, zal het de titel niet verdedigen.

Welke ambities hebben de vrouwen die ooit eredivisie speelden en/of kampioen van de promotie divisie werden (nog)? Hoe ambitieus zijn andere speelsters?

Je kunt wel aan speelsters denken maar het belangrijkste is: wil zij eredivisie spelen? Als een speelster die vraag niet met 'ja!' kan beantwoorden, dan houdt het avontuur meteen op.

Speelsters moeten afwijzen omdat er zo veel geschikte kandidates zijn, dat is een luxe probleem. Daar zou ik niet treurig van worden als coach.

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen