Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 29 maart 2017

Individuele onderscheidingen

Hoewel het echte verhaal van dit seizoen nog moet komen is aan diverse personen gevraagd om te stemmen op toppers: meest waardevolle speler, beste speler jonger dan 23 jaar, beste nieuweling, beste coach etc.

Lees hier meer.

Donar domineert de competitie. Van begin (wedstrijd om de supercup) tot ... In ieder geval tot heden (winst NBB-beker). In hoeverre zijn de prestaties het gevolg van kwaliteit van spelers en coach? (Welke invloed heeft de organisatie van de club op de ploeg? En welke onderscheiding moet je daar voor geven?)

Coach: genomineerden zijn in mijn ogen Erik Braal (Donar), Herman van den Belt (Landstede Zwolle) en Sander van der Holst (Den Bosch).

Ik neem aan dat vele fans zullen denken "Braal heeft het makkelijk. Hij werkt met de beste ploeg. De beste spelers, en een ploeg waarvan de kern nu voor het tweede seizoen samen speelt". Ja, maar dan denk ik aan Ton Boot (een coach die Braal ooit inspireerde) "Met 1 nieuwe speler is het al een heel nieuwe ploeg!". De groepsdynamica bepaalt het resultaat. Wordt de nieuweling geaccepteerd? Hoe is de nieuwe hiërarchie? Je kunt van te voren wel nadenken over welke persoonlijkheden je bij elkaar zet. Braal heeft daarbij de steun van Martin de Vries (technisch manager).

Van den Belt heeft meer nieuwkomers in zijn ploeg. Dat hij met zijn ploeg de huidige nummer 2 van de competitie is en de bekerfinale heeft gehaald is het resultaat van zijn coaching (visie) en het beleid van de club.

Van der Holst is coach van een ploeg met een winstpercentage dat net boven de 50% ligt. Na een 0 - 5 start werd de ploeg versterkt met Amerikanen. Een van hen is inmiddels al geen speler meer van de ploeg.

Verdediger: mijn nominaties gaan naar Jason Dourisseau (Donar) en Sean Cunningham (Donar).

Nieuweling: ik nomineer Olaf Schaftenaar (Landstede) en Andrew Smith (Donar).

Beste speler jonger dan 23 jaar: Maarten Bouwknecht (Den Bosch).

6e man: Arvin Slagter (Donar).

Beste buitenlandse spelers: ik doe niet aan een verdeling Amerikanen en overige! Lance Jeter (Donar), Steve McWhorter (Den Bosch), JT. Yoho (Landstede), Chase Fieler (Donar), Drago Pasalic (Donar).

Beste Nederlanders: Maarten Bouwknecht (Den Bosch), Sean Cunningham (Donar), Arvin Slagter (Donar), Jason Dourisseau (Donar), Thomas Koenis (Leiden).

All 1st team: Lance Jeter, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Chase Fieler, Drago Pasalic.

MVP: Lance Jeter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten