Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 18 maart 2017

Typerend

Apollo vs Donar was een echte pot uit de DBL. En dat is géén compliment!

Tijdens de warming-up werd duidelijk dat Fieler geblesseerd was. Hij werd behandeld door de fysio. Braal en Keijzer hielden overleg. Uitkomst: Chase kan niet beginnen aan de wedstrijd. En dus moest het basis vijftal worden aangepast. Fieler werd ook daarna behandeld, hij maakte een 'wandeling'. Hij heeft in en tegen Amsterdam niet gespeeld. Of hij a.s. woensdag wel in actie komt?

Het spel was slecht (Apollo) respectievelijk zeer slecht (Donar). Wanneer jij de uitslag van de wedstrijd al weet zul je misschien vragen "waarom een zeer slecht Donar?", de verklaring is simpel: een ploeg van het kaliber Apollo dient eenvoudig met een marge van minimaal 50 punten verschil (óók in een uitwedstrijd) verslagen te worden.

Apollo speelde een matige 1e en een waardeloze 2e helft. Donar speelde grote delen van de wedstrijd waardeloos, maar speelde nog redelijk in de korte fase waarin de wedstrijd eenvoudig werd omgedraaid. Gemiddeld oordeel: zeer slecht.

Amper 2 minuten waren voldoende om een achterstand van 12 punten om te buigen in een voorsprong van 12 punten. Beschamend.

Chase Fieler (power-forward) kwam vanwege een rugblessure vanavond niet in actie. Hoewel de ploeg a.s. woensdag de winst van de reguliere competitie, en daarmee de 1e plaats in de play-offs, veilig zal willen stellen zeg ik: geef hem rust. Wij hebben Chase nodig in de bekerfinale. Die wedstrijd moet gewonnen worden. Het belang van de competitiewedstrijd is gering. De voorsprong op Landstede is comfortabel.

Aan de zijde van Apollo werden Hicham Kherrazi en Max van Schaik gemist. Mét deze jongens zou Apollo meer weerstand bieden. Maar ook dan zou Donar simpel moeten winnen. Dat het vanavond niet makkelijk leek is iets wat de ploeg zichzelf moet verwijten. Slordig in de aanval, een laag schotpercentage, weinig rebounds en slap in de verdediging.

Het niveau van het spel, van beide ploegen, was bedroevend. Het niveau van de arbitrage was, uiteraard, nóg slechter. Logisch, het zijn Nederlandse scheidsrechters!


1 opmerking:

  1. Wetende dat je nr 1 bent en dus vrijgesteld bent van eerste ronde nbb play-off. Zou ik op spaar stand gaan. Uiteindelijk telt de winst, en die is behaald. Dus snap deze critische noot niet echt???

    BeantwoordenVerwijderen