Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 23 maart 2017

Non - basketball

Non heeft geen betrekking op een zuster in een klooster.

Den Bosch vs Leiden. Ooit, inmiddels 5 decennia geleden, was zo'n wedstrijd een topper (voor Nederlandse begrippen). Sinds 2010 is daar, ondanks dat beide ploegen in 2012 tegen elkaar speelden in de finale van de play-offs, geen sprake meer van.

De wedstrijd van vanavond vormt daarop beslist geen uitzondering. Slordig, weinig TEAMspel, zwak verdedigen. Om te janken zo slecht!

Fijn om te zien dat er, ondanks alle zorgen, voor het Nederlands team nog lichtpuntjes zijn: Thomas Koenis (Leiden, center) en Maarten Bouwknecht (Den Bosch, guard) waren in deze gruwelijk matige pot de "beste" spelers.

Dat zit 'm niet alleen in de punten! Zij verdedigen ook goed.

Wat betreft de coaching: Van der Holst (Den Bosch) is rustig maar is (nog) geen tactisch meesterbrein, Vervaeck (Leiden) is geval 'veel geschreeuw maar geen wol!'. In beide ploeg te veel solisten. Maar de coaches lijken ook niet in staat om van hun ploegen fatsoenlijke teams te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten