Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 3 januari 2018

BAL (Weert) vs Donar (Groningen) [VOORBESCHOUWING]

Deze competitiewedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 6 januari.

Beide ploegen hadden tegen elkaar moeten spelen, in Groningen, in de achtste finale van het NBB-bekertoernooi.

Deze wedstrijd moest voor 1 januari gespeeld worden. Omdat het niet lukte om tot overeenstemming te komen verlieten de Weertenaren het bekertoernooi.

Heel frappant is dat het 2e team van deze club nog wél in het bekertoernooi zit. Én op donderdag 4 januari een thuiswedstrijd speelt tegen Den Helder Suns.

Op dezelfde avond wordt de wedstrijd Black Eagles (Rosmalen) vs Racing Beverwijk gespeeld (in Rosmalen).

De NBB is weer eens zéér consequent. Zoals wel vaker het geval is.

De buitenlandse spelers van Donar (lees: de Amerikanen en de Amerikaanse - Nederlanders) waren even naar familie. Ze zijn teruggekeerd en al weer in training.

BAL is de nummer 8 (van 9 ploegen) met 3 overwinningen ( = 6 punten) uit 12 wedstrijden. Donar staat op de 2e plaats met 10 overwinningen ( = 20 punten) uit 12 wedstrijden.

Beide ploegen zijn verwikkeld in een strijd met een directe concurrent. BAL heeft net zo veel punten als Apollo (Amsterdam) maar had hier 1 wedstrijd meer voor nodig. Donar staat qua punten gelijk met Leiden. De Leidse ploeg speelde echter tot nu toe 1 wedstrijd minder dan de Groningers.

Weert uit. Altijd lastig? Het is voor de Groningse ploeg zaak om scherp te zijn en niet vooruit te dromen naar de Europe cupwedstrijd van woensdag 10 januari.

In het kerstreces namen Donar en Aron Royé afscheid van elkaar. Een beslissing die weliswaar spijtig doch begrijpelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten