Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 22 januari 2018

Donar vs Cluj [VOORBESCHOUWING]

Donar had zichzelf vorige week in België, wedstrijd tegen Mons-Hainaut, een heel goede dienst kunnen bewijzen. Helaas ... de ploeg speelde zwak. Onthutsend zwak. Terecht was de uitspraak van coach Erik Braal tegenover de pers dat de ploeg bij tijd en wijle werd weggespeeld.

Nu is het aan het team om veerkracht te tonen én de schade beperkt te houden door woensdagavond in eigen hal te winnen van Cluj. In Roemenië wist Donar (enigszins met hangen en wurgen) te winnen met 73 - 77. De ploeg had in de 1e helft een ruime voorsprong genomen (18 punten) maar die kwam in de 2e helft flink onder druk te staan. De marge werd kleiner en kleiner maar bleef uiteindelijk net groot genoeg.

Misschien dat de Belgische formatie ons een dienst kan bewijzen door thuis een overwinning te boeken tegen het Cypriotische Keravnos?

Een overwinning met 40 punten is niet nodig. Winst = winst. Een doelsaldo van +100 (of meer) is prachtig maar het gaat om het aantal winstpunten, om de laatste 16 van het Europe cuptoernooi te bereiken (en wellicht meer als wij deze 2e groepsfase overleven).

Mocht de clubleiding besluiten om een vervanger voor Stephen Domingo te contracteren dan is het fijn als deze ook Europese wedstrijden mag spelen.

Wat betreft Keravnos en de voor mij voorgestelde Bill Clark: Clark was in 2013 (seizoen 2013/2014) nog (11 wedstrijden) speler van Keravnos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten