Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 15 januari 2018

Beneden C - niveau?

Een of andere basketball-volger schijnt recent op social media (Facebook) te hebben geroepen dat Donar in de Europese C-klasse speelt.

Toegegeven, dít is de rangorde van Europese bekertoernooien:
  1. ULEB Euro League 
  2. ULEB EuroCup 
  3. FIBA Champions League 
  4. FIBA Europe cup 
Máár ... dit geeft nog geen pas om respectloos te praten over de prestaties van Donar in het Europe cuptoernooi in het huidige én het vorige seizoen. Donar is de enige Nederlandse ploeg die meedoet aan een Europees bekertoernooi. Wellicht ten onrechte maar ik betwijfel of (een) andere Nederlandse club(s) bij deelname de 2e ronde hadden gehaald van het Europe cuptoernooi. 

Braal kijkt als enige naar wat de Europese top zo goed maakt (Marco van den Berg in een interview met rtv Noord) 
  • In het seizoen 2016/2017 net de 2e groepsfase niet overleven 
  • Aan het begin van het seizoen 2017/2018 net geen kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Champions League 
Dat is toch niet slecht!?! Waarom neerbuigend doen? 

De ploeg waar Donar in de 3e kwalificatieronde van verloor (Estudiantes) is op dit moment de nummer 2 van poule C (8 ploegen). Ja, de ploegen in deze groep doen nauwelijks voor elkaar onder getuige de stand maar Oostende staat 5e in poule D. 

Met wat meer "geluk" zou Donar nu dus kans hebben gemaakt op het behalen van de 2e ronde van het Champions League toernooi. Volgend seizoen dus opnieuw proberen om Champions League te spelen. Hopelijk trekt het nóg meer interesse van bedrijven om sponsors te worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten