Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 29 januari 2018

Keravnos vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Geen do-or-die wedstrijd maar ... toch wél een belangrijke wedstrijd. Winst betekent kwalificatie voor de play-offs van het Europe Cuptoernooi.

Keravnos kan, vanwege 2 nederlagen, ons dan niet meer inhalen (onderlinge resultaten). Mons komt dan punten tekort: minimaal 10 voor Donar tegenover maximaal 9 voor Mons-Hainaut.

Cluj kan op 10 punten komen maar heeft dan, dankzij 2 overwinningen voor ons, een negatief onderling resultaat ten opzichte van ons.

Bij winst morgenavond op Cyprus én volgende week (dinsdag 6 februari) in eigen "huis" zijn wij de nummer 1 van onze poule.

Een uitwedstrijd tegen een ploeg die vermoedelijk beter zal spelen dan in de vorige confrontatie, daar waar wij misschien niet zo goed zullen schieten als in die 1e ontmoeting. Tóch is er wel optimisme. Ik ga nu voor een +7 overwinning.

Het behalen van de play-offs is van groot belang: financieel misschien niet zo zeer (geen premie vanuit de FIBA?) maar zeker sportief. Burgess, onze nieuweling, zal in die wedstrijden spelen. Daarvoor is hij gecontracteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten