Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 21 januari 2018

Minuten & rotatie

Nu Stephen Domingo langdurig geblesseerd is, is de vraag 'wat nu?' Gaat Donar het gemis opvangen door andere spelers meer minuten te laten maken?

Donar gebruikte tot nu toe (de spelers die ook uitkomen in de u24 ploeg van de club buiten beschouwing gelaten) 9 spelers: Curry, Cunningham, Dourisseau, Bruinsma, Koenis, Gipson (maar hij kwam in de loop van het seizoen omdat Arvin Slagter destijds geblesseerd was), Domingo & Pasalic. Er werd ook gebruik gemaakt van Royé (niet veel) maar hij is sinds 20 januari speler van Apollo Amsterdam.

Het gemiddelde aantal speelminuten van de zojuist genoemde spelers is niet bijzonder hoog. Eerder 25 dan 30 minuten. In de top 10 van spelers met meeste speelminuten staat geen enkele speler van Donar. Mijns inziens geeft dit aan hoe breed de selectie is. Hoe diep de coach kan gaan met zijn bank.

In de top 10 staan 4 spelers van Leiden. Verder spelers van Amsterdam (1), Den Helder (1), Leeuwarden (2), Weert (1) en Den Bosch (1).

Leon Kersten geeft aan dat goede spelers nu niet beschikbaar zijn. Wat is een goede speler? Waarom is iemand die nu beschikbaar is geen goede speler? Ja, het is niet logisch dat een goede speler niet speelt maar ... een speler die nu beschikbaar is zou voor Donar wél waardevol kunnen zijn. Wat Kersten zelf zegt 'past hij in de reeds ingespeelde ploeg'? Of wat mij betreft: is hij een TEAMspeler?

Mijn suggestie: Bill Clark. Hij was in 2014/2015 enkele maanden speler van Donar. Werd gecontracteerd omdat Ross Bekkering geblesseerd was. Hij bewees zijn waarde en mocht blijven. In deze ploeg speelde hij met Sean Cunningham (beiden komen uit Los Angeles, zijn bevriend) en Thomas Koenis. Hij speelde in dat seizoen in de finale tegen Brandyn Curry & Arvin Slagter.

Clark is een 3/4, een speler die rebounds pakt, die verdedigt. Hij kan, in mijn beleving, de rol van Domingo zeker overnemen.

Het uitbreiden van de rotatie naar 10 spelers (geen jonge speler) zou mijn keus zijn. Maar ... welke 'home grown' spelers contracteer jij dan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten