Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 12 maart 2018

Brandyn Curry

Hij is (door Leon Kersten) verkozen tot 'Haai van de week'. Dat betekent zo veel als 'speler van de week'. Dit op basis van zijn prestaties én daarmee de prestaties van zijn ploeg: Donar in de voorbije week. Met als hoogtepunt de 1e confrontatie met U-BT Cluj in de 1/8 finale van het Europe Cup-toernooi.

Volgens Kersten is het seizoen 2017/2018 het laatste seizoen waarin wij Curry in actie zien voor een Nederlandse club. Is dat zo!? Ja, ik weet dat clubs uit andere landen (veel) meer geld te besteden hebben. Dat is een van de redenen geweest dat Chase Fieler afgelopen zomer besloot om te vertrekken bij Donar. En te gaan spelen voor Oostende (mogelijk tegenstander van Donar in de kwartfinale van het Europe Cup-toernooi).

Een speler kan zichzelf overschatten? Lance Jeter was in de verschillende periodes bij Donar een topper. Buiten Nederland is hij bepaald niet zo succesvol gebleken. Zowel in Duitsland áls Frankrijk waren zijn prestaties minder aansprekend.

Ziet Curry misschien mogelijkheden én een uitdaging om met Donar de 2e ronde te halen van het Champions League toernooi? Zoals Estudiantes dit seizoen is gelukt. De Madrileense ploeg waar Donar in de 3e ronde van de kwalificatiefase van verloor (na verlenging in de 2e wedstrijd).

Is de conclusie van Kersten misschien voorbarig? Kunnen de prestaties van Donar in de loop van dit seizoen juist leiden tot een beslissing om het contract met de Groninger club voor minstens 1 seizoen te verlengen? Want het is wel zo (lees dit bericht) dat Curry een contract heeft voor 1 seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten