Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 11 maart 2018

U-BT Cluj vs Donar [VOORBESCHOUWING]

UpdateEvan Bruinsma speelt waarschijnlijk niet tegen Cluj.

De 2e confrontatie in deze 1/8 finale. Het doelsaldo na de 1e confrontatie is +27 in het voordeel van Donar. Ik (maar ik ben een Donar-supporter!) verwacht niet dat Donar in Cluj een nederlaag zal lijden met 28 punten (of meer) verschil.

Waarom niet?
  1. diepte van de selecties 
  2. kwaliteit van de ploegen 
  3. manier van spelen
1. Diepte: Donar kan veel meer de speelminuten verdelen. Spelers kunnen eerder worden gewisseld, waardoor er tijdens de periodes waarin wordt gespeeld met meer intensiteit kan worden gespeeld. Het voordeel ligt bij Donar omdat zij een bredere, diepere bank hebben. Zij beschikken over 10 goede spelers, terwijl Cluj er 7 heeft. 

2. Kwaliteit: Cluj heeft een paar spelers met veel individuele kwaliteit, maar de ploeg vormt geen team. Het is als los zand. Verder gaat alles in 1 tempo, en kan de ploeg niet switchen van speelstijl/tactiek. Donar is een TEAM. Hierdoor excelleren individuen, waar zij dit elders niet (of veel minder) zouden doen. De ploeg kan, mede dankzij de goede scouting, zich tijdens wedstrijden goed "aanpassen" aan de tegenstander. De manier van spelen, zowel in aanval áls verdediging, wordt goed gewijzigd. 

3. Manier van spelen: Donar speelt om te winnen, niet om niet te verliezen. Dit ondanks dat de ploeg leunt op haar solide verdediging. 

Kijkend naar het vervolg van het toernooi: 
kwartfinale = Oostende (of Mornar Bar) 
halve finale = Reyer Venetië (of Körmend (1/8 finale), Nizhny Novogorod (1/4 finale) of Keravnos (1/4 finale))
finale = Dinamo Sassari (of Le Portel (1/8 finale), Bakken Bears (1/4 finale), Juventus Utena (1/2 finale), Tsmoki Minsk (1/2 finale), Avellino (1/2 finale), Fehervar (1/2 finale), Ventspils (1/4 finale))

Ik hoop dat wij de finale halen, en dan zowel in de halve finale áls de finale spelen tegen een Italiaanse club. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten