Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 30 maart 2018

Cadeautjes?

Dit is het programma met de voor Donar resterende wedstrijden van de reguliere competitie:
zaterdag 31 maart19:30Den Helder SunsDonar Groningen
maandag 2 april15:00Donar GroningenNew Heroes Den Bosch
donderdag 5 april19:30Donar GroningenLandstede Basketbal
zaterdag 7 april20:00New HeroesDonar Groningen
woensdag 10 april20:30Umana Reyer VeneziaDonar Groningen
zaterdag 14 april19:30Donar GroningenZZ Leiden
zondag 15 april16:00Aris LeeuwardenDonar Groningen
dinsdag 17 april20:00New HeroesDonar Groningen
donderdag 19 april19:30Donar GroningenUmana Reyer Venezia
zaterdag 21 april20:00Forward LeaseDonar Groningen
zondag 22 april15:00Donar GroningenBasketbal Academie Limbug
dinsdag 24 april19:30Donar GroningenApollo Amsterdam
Donar zal de wedstrijden tegen de ploegen uit de "top 4" (Den Bosch, Zwolle & Leiden) willen winnen. De andere ploegen maken geen kans meer op een plek in de top 4. 

Áls Donar zich eenmaal verzekerd weet van de 1e plaats (eindstand reguliere competitie) kán de ploeg, met het oog op de mogelijke finale van het Europe Cup-toernooi, besluiten om in de DBL te gaan spelen met haar u24 (DTL) ploeg. 

Of dat competitievervalsing is? Nee, dat is slim gebruik maken van beschikbare spelers. 

Leuk? Nee, maar wel "noodzakelijk". In ieder geval op zijn minst begrijpelijk. Áls je als club kans maakt om een Europese bekercompetitie (ook al is het dan het toernooi dat het minst aansprekend is) te winnen, dán ga jij daarvoor. Het zou een schande zijn om dat niet te doen. Ten opzichte van jezelf, jouw fans én het Nederlandse basketball.

Natuurlijk wil je als club prijzen winnen, en is de kans op het Nederlands kampioenschap (gezien het niveau van tegenstanders) groter dan het winnen van het FIBA Europe Cup-toernooi. Maar, niets is zeker én ... de kans dat de club in het seizoen 2018/2019 Nederlands kampioen wordt is groter dan dat het dan de FIBA Europe Cup wint. 

(Alleen al omdat, bij het bereiken van de finale, de club waarschijnlijk in het volgende seizoen eindelijk wél verzekerd is van deelname aan het Champions League toernooi?) 

Donar zal volgend seizoen mogelijk de play-offs van het Champions League toernooi willen halen. Dit betekent dat men zich nu als doel moet stellen om de Europe Cup te bemachtigen. 

Ja, het is begrijpelijk als men dan wat energie wil sparen en tegen de ploegen die in Nederland niet tot de top 4 behoren zal aantreden met haar C-selectie. Dit mag jij hen absoluut niet kwalijk nemen. 

Wie daar eventueel voordeel van heeft? Ik gok Apollo (Amsterdam) omdat zij pas later tegen Donar spelen dan Aris. Én omdat Aris een wedstrijd cadeau kreeg van de FEB (20 - 0) terwijl een boete veel beter was geweest dan deze nederlaag voor Donar. Over competitievervalsing gesproken: de FEB heeft met die beslissing de competitie verpest. 

Wanneer Aris 6e wordt en Apollo 7e, met 1 nederlaag verschil in het voordeel van de ploeg uit Leeuwarden, hebben de Friezen dit niet op eigen kracht gedaan. Over slecht voor het imago van de competitie gesproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten