Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 6 maart 2018

Met 1 been in de kwartfinale?

Donar heeft vanavond de 1e wedstrijd van de achtste finale gewonnen. Opnieuw liet de ploeg zowel veerkracht áls prachtig TEAMspel zien. Bij tijd en wijle waren de aanvallen over meerdere "schijven" oogstrelend om te zien.

Veerkracht, ja. Het begin van de wedstrijd was namelijk voor de gasten uit Roemenië. Uiteindelijk hadden de bezoekers nog steeds geen Cluj hoe zij Donar kunnen verslaan.

Bradford Burgess speelt per wedstrijd beter. Ook al is hij (nog) geen scoringsmachine. Nuttig is hij wél. Allround ook.

103 - 76 is de eindstand van deze confrontatie. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar in Roemenië.

Kritische kanttekening 1: het is jammer dat wij te vaak verzuimd hebben om de Roemenen te executeren én dat wij te vaak balverlies leden (waar de tegenstanders makkelijk uit wisten te scoren). Het verschil had meer dan 40 punten kunnen en, gezien het kwaliteitsverschil, mogen zijn.

Kritische kanttekening 2: de scheidsrechters waren schandalig partijdig in het voordeel van de ploeg uit Roemenië. Er werden door de spelers van U-BT Cluj diverse fouten gemaakt die hadden moeten worden bestraft als onsportief en, in een sommige gevallen, zelfs als diskwalificerend. Het gebeurde niet. Veelvuldig maakten de "Roemenen" fouten maar meenden de scheidsrechters dat de spelers van Donar op onsportieve wijze reageerden op acties die correct waren, en dus gaven zij de spelers van Donar keer op keer persoonlijke fouten.

Ik heb er overigens alle vertrouwen in dat wij het karwei volgende week klaren. Het is afwachten tegen wie wij spelen in de kwartfinale: Mornar of Oostende (met Chase Fieler)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten