Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 24 maart 2018

De NBB-bekerfinale

Zondag 25 maart 2018 vanaf 14:00 uur wordt de NBB-bekerfinale van het seizoen 2017/2018 gespeeld.

In dit duel Leiden (in de finale gekomen na winst op achtereenvolgens Rotterdam, Grasshoppers Katwijk & Den Bosch) tegen Donar (dat de finale haalde door in volgorde Racing Beverwijk & Landstede Zwolle te verslaan).

De finale wordt gespeeld in Groningen, in MartiniPlaza de thuishal van Donar. Vorig jaar werd de finale hier ook gespeeld. De reden is simpel: de halve finale Zwolle vs Groningen werd veel eerder gespeeld, en dus kon Groningen zich al vroeg melden om host te mogen zijn van de finale.

Om meerdere redenen vind ik dat het bekertoernooi een andere opzet moet krijgen.
  1. Het aantal ploegen én daarmee wedstrijden in de DBL moet fors verminderd worden. Van 32 wedstrijden (9 ploegen) naar 6 (4 ploegen). Nu, dit seizoen, zijn er namelijk zo veel problemen omdat Donar veel Europese wedstrijden mag spelen.
  2. Om geen kort seizoen te krijgen (wat ook niet wenselijk is voor ploegen die meedoen aan een Europees bekertoernooi!) zal er iedere maand 1 competitiewedstrijd zijn. 
  3. Maar, wat doen wij dan in de andere 3 weekenden? Trainen met de nationale ploeg (tenminste met spelers die actief zijn in de DBL) én ... wedstrijden spelen voor het NBB-bekertoernooi. 
  4. Dit doen wij dan in regio's. En dan meerdere rondes per regio (Noord (met o.a. Donar & Aris), Oost (met o.a. Landstede & B.A.L.), Zuid (met o.a. Den Bosch & Rotterdam), West (met o.a. Leiden & Apollo) Den Helder valt onder West of Noord). 
  5. DBL-ploegen (bij voorkeur 4) kunnen elkaar pas in de halve finale (of kwartfinale indien het er 8 zijn) tegenkomen. Deze wedstrijden mogen wél op doordeweekse dagen worden gespeeld; dinsdag + donderdag. 
  6. Toernooien in de regio leveren de kleine clubs geld op (de wedstrijden spelen in hun hallen) en maakt het beter mogelijk voor fans uit die plaatsen om ook eens te kijken naar ploegen die actief zijn in de DBL. 
  7. Toernooien in de regio schelen in reistijd én -kosten. Wat met name voor amateurclubs gunstig is. Hun spelers hoeven dan minder verlofuren op te nemen om een wedstrijd te kunnen spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten