Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 11 maart 2018

Leidse kritiek op leiders

Daags na een verliespartij is dat niet zo bijzonder. Dat er structureel sprake is van ontevredenheid zegt meer. Het kan enerzijds betekenen dat de achterban zo kritisch is dat er bijna sprake is van negativisme, het kan ook zo zijn dat er structureel verkeerd wordt gehandeld door de club. Of zou de waarheid in het midden liggen?

Een van de fans merkt op dat de technische commissie zich heeft vergist door te stellen dat Evan Bruinsma (speler van Donar) niet goed genoeg zou zijn voor B.S. Leiden. Of dát een verkeerde inschatting is, hangt af van de motivatie die aan deze beslissing ten grondslag ligt. Hiermee bedoel ik te zeggen: misschien klopt het wel dat Bruinsma niet geschikt is voor een bepaalde speelwijze, maar ... kiest men dan wel voor de juiste manier van spelen?

Ik 'hoor' al reacties: "maar wordt de keuze voor een bepaalde speelstijl niet gemaakt door de coach?" Ja, maar wie benoemt de coach? En ... in hoeverre kiest de coach de spelers? (Want ... als de coach vertrekt moet de club door kunnen met de ploeg.)

Regelmatig hoor ik van Leidenaren dat zij weinig geld te besteden hebben. Kunnen zij Evan Bruinsma dan wel betalen?

De resultaten van Leiden zijn duidelijk:
2010 = NBB-bekerwinnaar
2011 = Supercup + landskampioen
2012 = Supercup + NBB-bekerwinnaar
2013 = landskampioen

Finales behaald in:
2012 = play-offs landskampioenschap
2014 = NBB-bekercompetitie
2016 = NBB-bekercompetitie

Het klopt dus dat er al enige tijd geen prijs meer is gewonnen. Hoe dat komt? De club zelf stelt dat zij geen goede spelers kunnen aantrekken omdat de club niet meedoet aan een Europees bekertoernooi. Maar ... heeft de club dan voldoende geld om die spelers te contracteren?

De club stelt dat een grotere hal noodzakelijk is om de businessclub uit te breiden (wat dus moet zorgen voor budget om die spelers aan te trekken). Maar, is er überhaupt zo veel interesse vanuit het bedrijfsleven voor de club? Moet men nu dan zo vaak bedrijven "nee" verkopen? Kijkend naar de toeschouwersaantallen lijkt mij van niet. En is dat wél zo, dan worden er verkeerde keuzes gemaakt.

Voor de competitie (DBL) vind ik het wenselijk als B.S. Leiden verhuisd naar Amsterdam, naar de Apollohal. En niet als 2e club in deze hal. Maar als fusiepartner van b.c. Apollo. De vraag is dan wél: is men dan bereid om te spelen met buitenlanders? 

Over buitenlanders gesproken: blijft Clayton Vette na dit seizoen? Ik zie hem graag terugkeren naar Landstede basketball. Om daar een tandem te voren met Noah Dahlman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten