Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 30 maart 2018

Den Helder Suns vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Terugblikkend én vooruit kijkend hou ik rekening met de volgende afwezigen:
  1. Sean CUNNINGHAM = ontving een D-fout in de slotfase van de bekerfinale. (Na een ruzie met Mohamed Kherrazi.) In 2014 werd Cunningham (toen speler van Leiden) voor 1 wedstrijd geschorst na een handgemeen in een wedstrijd tegen Aris Leeuwarden. In 2015 werd Cunningham (speler van Donar) voor 3 wedstrijden geschorst na een opstootje in een wedstrijd tegen Rotterdam. Zaterdag(?) komt de TGC (Tucht- en Geschillen Commissie) bij elkaar. Of dit vóór de wedstrijd het geval is betwijfel ik. Het zal wel maandagavond, ver na het 2e paasdiner, zijn voor men de uitspraak bekend maakt. 
  2. Brandyn CURRY = licht geblesseerd geraakt in de kwartfinale tegen Mornar Bar. De point-guard is dé 'floor leader' van de ploeg. Daarnaast is hij regelmatig de topscorer van de ploeg. Hij zal er in de halve finale van het Europe Cup-toernooi bij "moeten" zijn. 
Dit zal betekenen dat Sergerio 'Teddy' Gipson in aanwezigheid van zijn gezin aan de wedstrijd mag beginnen. Of hij veel minuten zal spelen hangt af van de prestatie van de gehele ploeg. Erik Braal (coach) is vast van plan om veel gebruik te maken van de spelers die vaak niet of nauwelijks in actie komen: Tim Hoeve, Sjoerd Koopmans, Daan Maring en Rienk Mast. Deze laatst genoemde kom nog het meest in actie. 

Maandagmiddag speelt Donar in haar eigen hal tegen Den Bosch. In die wedstrijd zal Braal willen beschikken over Curry en Cunningham. Het is afwachten of de TGC besluit tot een schorsing voor meerdere wedstrijden, en of dit dan geldt voor een serie wedstrijden die Donar heel graag wil winnen: Den Bosch thuis (2 april), Zwolle thuis (5 april), Den Bosch uit (7 april) en Leiden thuis (14 april).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten