Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 18 maart 2018

NCAA: March MADNESS

De play-offs van de NCAA zijn inmiddels aanbeland in de 2e ronde.

Een ploeg die inmiddels klaar is met spelen (de ploeg verloor in de 1e ronde van de Gonzago Bulldogs), is UNC Greensboro. In deze ploeg speelde Jordy Kuiper.

Jordy is een Groninger. Hij is begonnen bij Celeritas en vervolgens opgeleid door het RTC Noord. Hij speelde, voor hij naar Amerika vertrok, nog in het u18 team van Donar.

In Nederland geldt hij, ondanks een verblijf van 5 seizoenen in de Verenigde Staten, als een 'thuis opgegroeide/geschoolde' speler. Als club, dus ook Donar, moet je minstens 5 van zulke spelers in jouw selectie hebben (als er 12 spelers op jouw lijst staan).

Kijkend naar de huidige selectie (en de contracten van de spelers) dan ...
doorlopende contracten: Sean Cunningham (tot en met 2018/2019), Jason Dourisseau (tot en met 2018/2019), Drago Pasalic (tot en met 2018/2019), Arvin Slagter (tot en met 2018/2019) en Thomas Koenis (tot en met 2019/2020).

'Home grown' spelers = Thomas Koenis, Arvin Slagter, Rienk Mast, Sjoerd Koopmans, Tim Hoeve en Daan Maring.

Nederlanders = Sean Cunningham (NL/USA), Jason Dourisseau (NL/USA), Thomas Koenis, Arvin Slagter, Rienk Mast, Sjoerd Koopmans, Tim Hoeve. Evan Bruinsma geldt nog niet als Nederlander. De aanvraag loopt nog. Drago Pasalic geldt evenmin al als Nederlander.

Wanneer Bruinsma en Pasalic met ingang van het nieuwe seizoen als Nederlanders gelden heeft dat geen invloed op het aantal 'home grown' spelers. Het contracteren van nieuwe buitenlanders is mét het behouden van deze twee spelers, gezien de regel van het aantal 'home grown' spelers bijna onmogelijk.

Het zou, gezien de regel dat er maximaal 4 buitenlanders gelijktijdig mogen spelen, wel prettig zijn als Bruinsma en Pasalic als Nederlanders gaan gelden.

Ik hoop dat Evan Bruinsma en Brandyn Curry beiden hun contract verlengen. Liefst met nog 2 seizoenen.

Rienk Mast is nu leerling in Atheneum 5, hij zal dus nog minimaal 1 seizoen in Groningen blijven. Ik zou het toejuichen als Donar besluit om Jordy Kuiper te contracteren. Ter vervanging van Daan Maring.

Bradford Burgess is in mijn ogen een geschikte teamspeler die ik wel langer bij Donar wil zien spelen. Stephen Domingo mag wat mij betreft zeker terugkeren. Sergerio 'Teddy' Gipson zou ik wel willen vervangen. Door Leon Williams bijvoorbeeld ('home grown' speler).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten