Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 26 oktober 2013

BVG mannen winnen overtuigend

De mannen A-ploeg van BVG (basketballvereniging Groningen) is in de zomer gepromoveerd van rayon hoofdklasse Noord naar eerste divisie Noord. En, de resultaten zijn behoorlijk. On the road werd een wedstrijd verloren (tegen Grasshoppers in Katwijk), volgens berichten vanwege gemiste vrije worpen en slecht rebounden. Maar mede-koploper Pluto werd in de Groningse sporthal de Oude ALO (academie voor lichamelijke opvoeding) verslagen.

Vanmiddag kregen de Groningers bezoek van bv Hoofddorp. De ploeg uit Noord-Holland staat op de 9e plaats van de eerste divisie Noord. Supporters van de thuisploeg rekenden waarschijnlijk op een overwinning voor hun jongens. Ze werden niet teleurgesteld, de overwinning kwam er.

Bij rust was de stand 58 - 36. In het tweede kwart wisten de gasten een beetje in het spoor te blijven dankzij enkele driepunters van hun nummer 15. Deze center speelde veel rond de perimeter. Dit dwong Peter Sluman (een van de centers van BVG) om buiten de paint te spelen, en dat was qua defence niet in zijn voordeel.

Nu scoorde BVG ook diverse driepunters. Met name Rik Smid had zijn vizier op scherp staan.

In de tweede helft bleef BVG de betere ploeg. Een van de hoogtepunten was een aanvallende rebound met doordunk van Marc Peutz.

Bas Rozendaal had niet echt zijn dag. Of dit kwam omdat Hoofddorp met een 2 - 3 zone-defence speelde, weet ik niet. Deze zone werd behoorlijk lek geschoten.

Ogenschijnlijk heeft Hoofddorp onvoldoende snelheid (denken en handelen) om man-to-man te spelen. Maar de ploeg is ook niet in staat om goed te roteren in de zone. En ondanks al die spelers in de bucket pakten ze weinig defensieve rebounds.

Het 100e punt werd gemaakt door ??? #10. Dat betekent, zo heb ik inmiddels begrepen, appeltaart op de volgende training.

Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een stand van 119 - 73. Verbeterpunt: het uitspelen van de (fast)break.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten