Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 24 oktober 2013

Yes, yes Jeff!!

GasTerra Flames (Donar) vs Maxxcom BS Weert d.d. 24 oktober anno 2013. Basketball is een teamsport, laat daarover geen misverstand bestaan. De prestatie van de ene speler meer waarderen dan die van een andere speler is altijd wel een risico. Maar (in mijn ogen) is er weinig gevaar als ik stel dat de mvp van deze wedstrijd Jeff Robinson is geweest.

Echt niet alleen vanwege zijn 23 punten! Ik ben namelijk iemand die niet geilt op scores. Offense sells tickets, defence wins games! Goed verdedigen, rebounds pakken, dát vind ik belangrijk. Jezelf ondergeschikt maken aan het teambelang.

De Limburgers werden vooraf niet als favoriet gezien om de wedstrijd te winnen. Die voorspelling kwam uit. En, zowel het verschil als het vertoonde spel van de jongens uit Weert was tegenvallend. Maar daar malen de Groningers niet om.

Donar boekte, mede vanwege de nederlaag van Shoeters in en tegen Zwolle, een nuttige overwinning. De gasten speelden niet als team. Ze waren niet egoïstisch maar spelers vulden elkaar niet aan, het was los zand. Scores (van Ormskerk) kwamen uit individuele "hoogstandjes". Verdedigend kwam men regelmatig stappen te laat. Regelmatig werd er dan een P gemaakt, alleen niet in de ogen van de scheidsrechters. In tegenstelling tot de acties van Donar-spelers. Keer op keer werd dat als onreglementair beoordeeld, en mocht er een speler van Weert naar de vrije worp lijn. De 'charity stripe', en ja, cadeautjes kregen ze.

Robinson, hij heeft een tijdelijk contract omdat Dan Coleman geblesseerd is. Coleman heb ik nog niet zien spelen. Wat mij betreft hoeven ze hem niet te "ontslaan" maar alsjeblieft, hou Jeff Robinson tot het einde van dit seizoen.

Robinson is een goede speler, die ook nog eens zorgt voor spektakel. (Zo scoorde hij, via de backdoor, middels een dunk uit een slimme assist van Arvin Slager.) Hij is een publiekstrekker, hard op weg (als hij het al niet is) om de publiekslieveling te worden.

In deze wedstrijd konden de jonge Nederlanders (Bouwknecht, Van der Ark, Hof en Van der Reijden) eindelijk weer eens meespelen. Okay, Yannick van der Ark had tegen Magixx 8 minuten gespeeld. Het zou goed geweest zijn voor hun ontwikkeling én de belasting van andere spelers als Bouwknecht en Hof tegen Magixx ieder ook zo'n 8 minuten hadden meegespeeld. Dat moet je als coach gewoon durven. Zeker als je na de wedstrijd daarvoor jezelf verwijt dit soort jongens geen speelminuten te hebben gegeven.

Superfan Robbert Arends won het pauzespel en verdiende bijna een plek in de finale (voor een reis naar een NBA-wedstrijd). Zijn schot vanuit de middencirkel stuiterde op de ring en ... ging helaas niet door het netje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten