Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 11 oktober 2013

Kein Bierstube aber ein Biergarten!

De leden van de supportersvereniging zijn, wat betreft het bestuur van GasTerra Flames niet welkom in de Bierstube? http://www.dvhn.nl/nieuws/sport/article10543503.ece/Supporters-Flames-niet-welkom-in-Bierstube

Er valt echt wel iets voor te zeggen: de Bierstube is onderdeel van de accomodatie voor de BBC (businessclub, de sponsoren) maar ...
1. Is de club niet van alle fans? (Sponsors, seizoenkaarthouders, leden van de supportersvereniging)
2. Er zijn geen andere momenten in het seizoen waarop sponsors en fans elkaar ontmoeten (De eerste training + open dag zijn beiden voor het seizoen begint. Wat is er aan de praatjes die eventueel voor de wedstrijd plaatsvinden anders dan de borrelpraat ná de wedstrijd?)
3. Wederzijdsbegrip (de kans daarop vergroot je als sponsors en gewone fans elkaar regelmatig spreken) werkt positief! (Na wat ergernis over een buffet tijdens de eerste training kan een gesprek tussen leden van de verschillende groepen verhelderend werken. De lucht wordt geklaard, men gaat (eventueel samen) verder, men steunt dezelfde ploeg met spelers en coaches.

Die steun, die passie, die soms ontzettend fanatieke (bijna maniakale) liefde voor een groep jongens in witte (of tijdens uitwedstrijden blauwe) shirts die strijden met een coach en een assistent-coach die minstens zo fanatiek zijn maar dan langs de lijn staan ... het Donar-gevoel, dat brokkelt af.

Niet alleen is de afgelopen jaren de positieve agressie in de beleving minder geworden (vroeger was het publiek emotioneler en was de steun aan de ploeg beter hoor- én voelbaar) maar men lijkt ook al enige jaren van plan om een wig te drijven tussen sponsoren en gewone fans. Een slechte zaak!

De nieuwe sponsor, die er hopelijk komt na dit seizoen, zal er juist baat bij hebben als hij (en zijn manschappen) weet wat er leeft onder de gewone fans. Noem het, in PVV-stijl, Henk & Ingrid. Of in PvdA-termen Muhammed en Fatima. Die kennis zou verder moeten gaan dan weten of men vlammetjes wil die kosjer dan wel halal zijn. Zulke kennis is namelijk pas informatie als Henk & Ingrid, Muhammed en Fatima ook aan tafel mogen plaatsnemen. Als een soort integratiediner.

Het valt echt te hopen dat niet alleen de ploeg een eenheid gaat vormen maar de club als geheel ook! Tot zo lang zullen de fans genoegen moeten nemen met een plekje op straat, onder het afdak van Martiniplaza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten