Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 15 oktober 2013

Een zwaluw ...

Dinsdag 15 oktober in het jaar 2013: 'Donar' / GasTerra Flames boekte, althans in het deel van de wedstrijd wat ik heb aanschouwd, een ogenschijnlijk zeer eenvoudige zege. Hoewel de gasten uit Mokum moedig weerstand trachten te bieden. Weliswaar schijnbaar vaak onreglementair maar de scheidrechters van dienst zagen het anders. Ze floten een prima partij, ook nadat Frans Harryvan geblesseerd uitviel (hamstring?).

Voor alle duidelijkheid: ik heb in verband met een vergadering van het werk slechts de tweede helft gezien (kwam in de rust aan in de hal). Wat er in de eerste helft nodig was om de voorsprong van ongeveer 15 punten tot stand te brengen is me dus onbekend.

Alle spelers van Flames zagen achter hun rugnummers punten staan op het scorebord. De laatste die daar in slaagde was Benny van der Reijden. Er moest daarna nog 6 seconden worden gespeeld. Mark-Peter Hof riep toen zijn ploeggenoten op om Apollo te laten doen wat het wilde, waarop zij besloten om de laatste seconden de tijd vol te maken met wat gedribbel in de buurt van de middencirkel. De weerstand was gebroken.

Het was leuk dat alle spelers aan spelen toekwamen. In het laatste kwart stond op een moment Craig O in het veld samen met Maarten Bouwknecht, Yannick van der Ark, Mark-Peter Hof en Benny van der Reijden. En, die fase duurde toch wel enige tijd. Met het oog op de agenda misschien een goede zaak. De ploeg speelde afgelopen zaterdag, speelde dus vanavond, speelt a.s. donderdag (17 oktober), speelt a.s. zaterdag (19 oktober) en heeft in de volgende week 2 wedstrijden (24 oktober en 27 oktober) en op 29 oktober speelt de ploeg thuis tegen Aris.

Het is, gezien de tijd van het jaar (Winter! Hoewel, het is in Nederland 365 (soms 366) dagen per jaar winter!), misschien vreemd om te zeggen maar: 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Laten de Donar-fans nu alsjeblieft niet meteen denken dat het lek boven is en dat de overwinning van vanavond een goede graadmeter is. Apollo schat ik, ondanks dat ik ze nog niet eerder heb zien spelen, toch in als een van de zwakkere ploegen van de competitie.

A.s. donderdag spelen de Flames (opnieuw een thuiswedstrijd) tegen Den Helder Kings. Mogelijk dat je na die wedstrijd een beetje kunt beoordelen of de ploeg ook in staat is om tegen betere tegenstanders een goede wedstrijd te spelen. Ik zal er dan, wegens een cursus van mijn werk, niet bij zijn. Maar ... tot Donar!

P.S. De begroeting tussen Hakim Salem (coach Apollo) en Thomas Koenis (speler GT Flames) na afloop van de wedstrijd was mooi om te zien. Het leek sans rancune te zijn. Sportief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten