Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 5 oktober 2013

Vrouweneredivisie: Groene Uilen vs Hoofddorp

Groene Uilen, de thuisploeg, vorig seizoen uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs voor de promotiedivisie (er werd nipt verloren van Apollo, de latere kampioen) ontving vanavond bv Hoofddorp.

De bezoekende ploeg heeft veel jonge (voor mij onbekende) meiden in de ploeg maar ook een drietal routiniers: Judith de Haas, Mascha van der Linden (vorig seizoen nog bv Den Helder) en Rianne Philippo (vorig seizoen Grasshoppers).

Bij de Groningers een paar nieuwe namen: Loïs Sinnige (vorig seizoen Celeritas under 18), Bonny Appelman (vorig seizoen Aris/Groene Ster) en Hanne Nijtmans (vorig seizoen Batouwe under 18 en under 20).

De eerste minuten domineerde de thuisploeg. Er kwam al rap een 8 - 0 voorsprong op het scorebord. Maar na een 11 - 2 voorsprong kwamen de gasten terug. Iets wat de Uilen zichzelf moeten aanrekenen.

De meiden uit Noord-Holland, onder leiding van coach Robbert slim, boden moedig weerstand. Ze waren van plan om hun huid duur te verkopen, en daar mee oogsten ze terecht respect en ontzag van het publiek. Minder positief waren hun vele illegale screens en de vele duwfouten van hun point-guard (nummer 4) die keer op keer onbestraft bleven!

Rianne Philippo, die wel aan snelheid heeft ingeboet, profiteerde diverse keren goed van het zwakke roteren van de Uilen. Zo kon ze herhaaldelijk een drive maken over de baseline, om uiteindelijk te scoren. Defensief speelden de Groene Uilen helaas erg slecht.

Aanvallend ging er spijtig genoeg ook veel mis. Zowel de passing als de rebounding waren erg matig. Hierdoor kon men onvoldoende profiteren van het matige positiespel van Hoofddorp als zij moesten verdedigen.

De bezoekende ploeg speelde in een zone-defence maar kwam denk- én handelingssnelheid tekort bij het wisselen van ballside. Groene Uilen had dit veel meer moeten uitbuiten. Hiervoor is een snellere én correctere passing noodzakelijk. En helaas, die ontbrak te vaak in het spel.

Sommigen zal het niet zijn opgevallen omdat de Uilen toch nog een behoorlijk aantal schoten (waaronder driepunters) wist te benutten. Maar ik denk dat men de kans heeft laten liggen om met zo'n 40 punten verschil te winnen. Nu bleef de marge zo'n 15 punten. Winst is winst zullen we maar zeggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten