Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 7 oktober 2013

Flames en flame

GasTerra Flames (Donar) verloor zaterdagavond in en tegen Leiden. Ik was er zelf niet bij en kan over de wedstrijd zelf dus niets zeggen want ja, statistieken zijn cijfers en die zeggen niet alles. Hoewel ik wél hoop dat het aantal turnovers van de starters die op de kleinere posities spelen (Dourisseau, Wright en Pryor) beduidend minder wordt!

Er valt ook ongetwijfeld voldoende te relativeren: Leiden kent weinig nieuwe spelers (Holcomb - Faye en Duinker, waarvan Holcom Faye geblesseerd was), Groningen heeft juist veel nieuwe spelers (Wright, Pryor, Bekkering, Craig O., Arvin Slagter en Dan Coleman (waarvan Slagter en Coleman geblesseerd zijn, net als Voorn)).

Ik neem aan dat Leiden er echt klaar voor was, dat zij erg graag wilden winnen (dat Flames in de zomer Slagter en Bekkering overnam van Leiden leidde in de sleutelstad tot een hoop frustratie). Of Donar (Groningen) daar "klaar" voor was? Basketball is ook mentaliteit!

Resultaten in oefenwedstrijden zeggen zo weinig. Het is daarom ook erg stom om in de zomer uitspraken te doen over het kampioenschap in het aanstaande seizoen. Anders dan een prognose! Te vaak schrijven Groningers arrogante berichten met als boodschap "Wij worden kampioen en staan in juni op de Grote markt!". Die belofte is men maar heel sporadisch nagekomen.

Geen wonder dat fans van andere clubs bij falen heel snel met reacties komen die in meest positieve zin als leedvermaak bestempeld kunnen worden. Vaker is het hatelijk en provocerend. Dat is jammer. Ieder woord daarover is overigens te veel eer.

Tip voor de Groningse fans: focus je op je eigen ploeg maar doe geen uitspraak over het resultaat. Wacht gewoon af hoe het seizoen verloopt en, als je kampioen wordt, vier dan feest. Zonder neerbuigend te doen over de tegenstanders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten