Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

vrijdag 4 oktober 2013

Monddood

Het lijkt erop dat critici monddood gemaakt moeten worden. Lees bijvoorbeeld de column op de volgende link: http://robvandervelde.wordpress.com/2013/09/29/een-voor-allen-de-vijfde-kolonne-voor-zichzelf/

Ongeacht wie je bent is respectloos beledigen not done. Maar je mag wél ontevreden zijn en je mening geven. Ook over het bestuur van je favoriete club, ook als je supporter bent.

Positieve energie moeten geven betekent niet dat je een ja-knikker en/of amen-zegger moet zijn, die als een meningloos windvaantje met alle winden mee waait.

Als je terecht of onterecht het gevoel hebt dat gesprekken die (in jouw ogen) herhaaldelijk hebben plaatsgevonden niets opleveren mag je daar in mijn ogen in een persbericht op je site melding van maken. Je mag tijdens een forum proberen over deze pijnpunten in gesprek te komen.

De toekomst veilig stellen mag niet betekenen dat je niet opkomt voor je belangen. Hoe je opkomt voor je belangen, dát is van belang.

Als we het gaan hebben over continuïteit dan zet ik toch mijn vraagtekens bij keuzes die gemaakt zijn voor nieuwe spelers. Nederlandse toppers voor 1 jaar contracteren? Wellicht wel met de wil om hen na een jaar een verlenging aan te bieden maar van een lange termijn planning is dan geen sprake. Je zou spelers meerjarige contracten moeten aanbieden, maar dan wel zo dat niet alle contracten gelijktijdig aflopen. Daarbij is het belangrijk om zwakke schakels te vervangen door sterkere. (Hoewel dat laatste denk ik wel is gebeurd.)

Regelmatig hoor je geluiden dat Nederlanders als Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer echts op enkele minuten speeltijd zouden kunnen rekenen. Hoezo? Zij zijn veel beter dan jongens als Yannick van der Ark en Maarten Bouwknecht (die net als Lietmeijer allebeid shooting-guard zijn, daar waar Mladenovic ook als point-guard kan spelen). En, zij krijgen in de competitie wellicht een paar minuten per wedstrijd. Tenminste zo lang Arvin Slagter en Jessey Voorn nog niet kunnen spelen.

De club heeft verder gekozen voor een jonge Amerikaanse point-guard (Waarom geen jonge Nederlandse point-guard en een topper op de forward-posities?), een Amerikaanse shooting-guard (Terwijl we al twee A-internationals hebben die ook als shooting-guard spelen!) en een Amerikaanse small-forward met de lengte van een power-forward. Of zo je wilt: een Amerikaanse power-forward met de snelheid en beweeglijkheid (en vaardigheden?) van een small-forward. De moderne 4. (Waarom geen Josh Duinker? Hij kan ook van afstand schieten maar is 'inside' denk ik sterker dan Coleman.)

De wedstrijdkalender lijkt mij niet de fout van het bestuur van Flames maar ongelukkig is deze wel. Entertainment is leuk maar als het zo is dat er is bezuinigd op het spelersbudget om meer geld uit te geven aan entertainment dan vind ik dat geen goede keuze. Vermaak als middel om klanten te binden? Zoek dan naar goede maar goedkope alternatieven. Je moet niet bezuinigen op je core-business (basketball in dit geval)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten