Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 29 januari 2016

2 derby's

Donar (Groningen) speelt in een week tijd 2 derby's: op zaterdag 30 januari (in Leeuwarden) uit tegen Aris Leeuwarden, gevolgd door op zaterdag 6 februari (in Groningen) thuis tegen Landstede basketball Zwolle.

Het zijn twee pittige tegenstanders. Ploegen voor wie winnen van groot belang is. Zwolle wil de koppositie vasthouden (thuisvoordeel in alle rondes van de play-offs) en Leeuwarden wil zich plaatsen voor de play-offs (nu op de 5e plek).

De ranglijst:

  1. Landstede 16 wedstrijden gespeeld, 14 gewonnen, 2 verloren, 28 punten 
  2. b.s. Leiden 15 wedstrijden gespeeld, 11 gewonnen, 4 verloren, 22 punten 
  3. Donar 14 gespeeld, 9 gewonnen, 5 verloren, 18 punten 
  4. Shoeters 15 gespeeld, 9 gewonnen, 6 verloren, 18 punten 
  5. Aris 15 gespeeld, 6 gewonnen, 9 verloren, 12 punten 
  6. Rotterdam 14 gespeeld, 5 gewonnen, 9 verloren, 10 punten 
  7. Apollo 4 gespeeld, 10 verloren, 8 punten 
  8. b.s. W. 15 gespeeld, 1 gewonnen, 14 verloren, 2 punten 
Donar mocht zaterdag 23 januari Lance Lamar Jeter weer verwelkomen. De meest waardevolle speler (mvp) van het seizoen 2014/2015 keerde, na een half seizoen in Duitsland, terug bij de Groninger basketballclub. 

Het gaat dit seizoen niet goed met de ploeg. En dát is een understatement. De wedstrijd om de Supercup (die werd gespeeld in Den Bosch) werd verloren van Shoeters Den Bosch. In het bekertoernooi verloor Donar (een thuiswedstrijd!) van Apollo Amsterdam. 

Donar was in het seizoen 2013/2014 de landskampioen én bekerwinnaar. In het seizoen 2014/2015 won de ploeg de Supercup (tegen Leiden) en de nationale beker (tegen Den Bosch). 

Het is een logisch gevolg van veel te lang doorgaan met slechte spelers. Al in de oefenwedstrijden werd pijnlijk duidelijk dat 3 Amerikanen niet goed genoeg waren: Sherman & Brown (zijn = Sullivan). De vierde Amerikaan speelde toen behoorlijk goed, maar hij (Fieler) raakte geblesseerd. Sinds hij weer terug is, heeft hij geen goede wedstrijd meer gespeeld. 

Bubnic verving Sherman. In de Europese bekerwedstrijd tegen Mons Hainaut speelde hij een verdienstelijke wedstrijd (mvp, en de maker van de winnende score) maar in alle verdere wedstrijden speelde hij zwak. 

Nóg altijd vraag ik mij af waarom de club in de zomer niet overging tot het terughalen van Billy Clark (meteen inzetbaar) en DeJuan Wright (sinds december fit). Aan hen zou je nu veel meer hebben dan aan Sullivan, Fieler & Bubnic! 

Aris (op 30 januari de tegenstander in een uitwedstrijd) beschikt over o.a. Nigel van Oostrum en Quincy Treffers. Van Oostrum is de leider in assists van de DBL. Treffers lijkt mij, sinds het vertrek van Thomas Koenis naar Leiden, een geschikte back-up center. 

Landstede (op 6 februari de tegenstander in een thuiswedstrijd) beschikt over 2 fijne Amerikanen: Grant Gibbs & Tyson Hinz. (Steve McWhorter & Ricardo Glen zijn ook nuttige spelers trouwens.) In de zomer vertrokken Leon Williams (international) en Valentijn Lietmeijer. Graag zou ik zien dat dit tweetal in de zomer naar Donar komt. Ondanks hun langdurige contracten bij Shoeters Den Bosch. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten