Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 17 januari 2016

Lance Jeter: wat kan zijn inbreng opleveren?

Ik ga uit van het standpunt: 1 speler maakt niet het verschil (tussen kampioen en middenmoot). Dat onze prestaties zeer tegenvallend zijn is omdat de kwaliteit van de ploeg niet goed genoeg is. Tijdens wedstrijden zijn we geen team.

Maar het spel tegen Leiden (met Tommy Mason - Griffin in de ploeg) was redelijk. Al zou je ook kunnen stellen dat Leiden heel slecht was. Hoe dan ook, we wisten in de eerste drie kwarten een grote voorsprong te nemen. In het vierde kwart liep deze fors terug (naar 3 punten verschil).

Ik ben van mening dat een Jeter in vorm beter is dan Mason - Griffin. Dus als de verbetering te danken was aan het meedoen van Tommy M-G dan is het zeker fijn om Jeter in de ploeg te hebben.

De aanwezigheid van een point-guard als Jeter levert denk ik de volgende voordelen op:

 1. we hebben een échte floorleader 
 2. Sean Cunningham kan als shooting-guard blijven spelen, en hoeft niet als back-up point-guard te gaan spelen 
 3. Dexter Hope kan juist ook minuten gaan maken als back-up shooting-guard (en dat verbetert de verdediging op die positie (al doet Sean het op die positie heel behoorlijk)) 
 4. Yannick Franke kan vooral de positie van small-forward bezetten (Als hij fit én in vorm is, dan kan hij (ook in de play-offs) de ro vervullen die DeJuan Wright vorig seizoen vervulde. Het wegvallen van Wright leidde er toe dat spelers, waaronder Jeter, vermoeid raakten en in de finale opgebrand waren.). Met een point-guard als Jeter komt Franke denk ik ook veel meer tot zijn recht. Hij zal minder de drang voelen om het allemaal op te lossen. Nee, hij wordt vrij gespeeld. 
 5. Jason Dourisseau kan meer minuten als power-forward spelen. We worden op die positie dan ook beter in verdedigend opzicht. (Fieler is, na een goed begin, teruggevallen. Na diens blessure is hij niet meer zo goed geweest als daarvoor.) 
 6. Ross Bekkering is en blijft de center. Hij zal beter worden aangespeeld. Heeft een point-guard voor zich die beter verdedigd. Ross zal fit en in vorm moeten zijn en blijven. Bubnic speelde goed in diens eerste wedstrijd maar valt sindsdien tegen. 
Een speler kán wel een grote impact hebben. Wél denk ik dat we soms anders gebruik moeten maken van onze bankspelers. Lees: Bas Veenstra meer én beter gebruiken. 

Bubnic & Fieler zo min mogelijk samen laten spelen. Kies dan voor duo's Dourisseau & Bubnic respectievelijk Fieler & Bekkering. Of desnoods Dourisseau & Fieler. 

Zorg er voor dat Jeter geen speelminuten van Hope afneemt. Dexter is een heel nuttige speler. 

Ofwel de volgende posities: 
 1. Jeter (starter), Hope 
 2. Cunningham (starter), Hope, Franke, Sullivan 
 3. Franke (starter), Dourisseau, Cunningham, Veenstra, Fieler 
 4. Dourisseau (starter), Fieler, Veenstra 
 5. Bekkering (starter), Bubnic, Veenstra, Fieler

Geen opmerkingen:

Een reactie posten