Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 30 januari 2016

Uitzonderlijk eenvoudig? (Aris vs Donar (eredivisie competitiewedstrijd) [VERSLAG])

Traditioneel is deze derby, met name in het Kalverdijkje, goed voor spanning. Vanavond, zaterdag 30 januari 2016, was dat merkwaardig genoeg niet het geval. Ik kan mij niet herinneren wanneer de laatste keer was dat het verschil zo groot was.

Kwartstanden:

  1. 17 - 23 
  2. 29 - 52 (12 - 29) 
  3. 40 - 85 (11 - 33) 
  4. 55 - 106 (13 - 21) 
Bas Veenstra kwam niet in actie. Hij is geblesseerd? (Knie?)

Vanavond speelde Chase Fieler weer eens een redelijk goede wedstrijd. Verdedigend en reboundend was het niet geweldig maar hij was (in de eerste helft) scorend wél  nadrukkelijk aanwezig. 10 punten in de eerste helft. 

In de tweede helft noteerde de jarige Dexter Hope enkele scores, waaronder 2 driepunters. 

Over driepunters gesproken: Ross Bekkering was 100% van achter de driepuntslijn. Hij schoot 3 op 3 driepunters raak. 

Dat Lance Jeter terug is bij Donar is erg fijn! Je ziet zo'n enorm verschil ten opzichte van de periode Ken Brown. Waar Brown alleen maar aan het dribbelen was, daar zorgt Jeter als 'floorleader' voor goede aanvallen, geeft LLJ goede passes. (Het aantal assists van Brown kon zijn waardeloze spel niet verbloemen. Alleen blinden zagen niet hoe slecht deze speler was in dienst van Donar!)

Het spel tegen Aris biedt hoop. Maar we moeten wél zo realistisch zijn om te zeggen dat Aris geen topploeg heeft. De wedstrijden tegen Landstede basketball Zwolle & Shoeters Den Bosch zijn betere graadmeters.

Tegen ploegen uit de (sub)top moeten wij beter verdedigen! Aris kon kinderlijk eenvoudig scoren uit passes de 'bucket' in. De distributeur van deze passes was (in de meeste gevallen) Nigel van Oostrum, de speler met het hoogste gemiddelde 'assists' van de DBL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten