Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 3 januari 2016

Het was niks, het is niks en het wordt niks (Donar vs Apollo (bekerwedstrijd) [VERSLAG])

Of zou de kop "Het was niX, het is niX en het wordt niX" toepasselijker zijn gezien het gemeentewapen van Amsterdam?

Donar, de bekerkampioen van de seizoenen 2013/2014 én 2014/2015, verloor vanmiddag in eigen hal (maar wat maakt het uit?!) op zeer beschamende wijze van bc Apollo Amsterdam. Waarvoor alle respect én credits voor de Amsterdammers. De ploeg van coaches Patrick Faydherbe & Peter van Paassen won zeer verdiend.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren voor de gasten. Puntje voor puntje liepen zij uit naar een 1 - 11 voorsprong. Dit werd, via 10 - 20, nog beperkt tot een schade van 3 punten. Maar het was toen al duidelijk dat de thuisploeg een lastige middag zou gaan beleven.

Fans die dachten dat de nederlaag in Amsterdam, met zo'n 15 punten verschil (81 - 66), een uitzondering zou zijn geweest, kwamen zeer bedrogen uit. Wij (Donar) zijn niet in staat om met het gepaste fanatisme wedstrijden te spelen. Dit nekt ons in de verdediging en de reboundduels (aanvallend én verdedigend).

Onze inside-spelers (Bubnic & Fieler) konden nauwelijks potten breken tegen het Amsterdamse duo Hulzebos & Van Schaik. Ze kwamen enorm in foutenlast. Ross Bekkering zat in burgerkledij op de bank. (Blessure? (Volgens Martin H. heeft hij rugklachten.))

De nieuwe speler is uitvorm gearriveerd. Hij loopt zelfs moeilijk (beetje mank en trekkend met zijn been). In zijn contract een clausule? Nou ... hij zou niet eens door de medische keuring moeten komen.

Om Lance Jeter (die geen contract meer heeft bij MBC in Duitsland) terug te halen, levert denk ik wél een veel betere point-guard op maar of het voor dit seizoen zinvol is? De enige prijs die wij nu nog kunnen winnen dit seizoen is het landskampioenschap. En ik heb er geen vertrouwen in dat dít gaat lukken.

Spaar zo veel mogelijk budget om voor volgend seizoen een veel betere ploeg te kunnen samenstellen! Mason - Griffin meteen laten gaan. Neem afscheid van Will Sullivan (1 leuke verdedigende actie (steal) is veel te weinig!) en laat ook Bubnic & Fieler gaan.

Speel het seizoen uit met Hope, Cunningham, Dourisseau, Veenstra, Bekkering, Franke, Samson & Nieboer.

Eindstand van de wedstrijd van vanmiddag: 66 - 68.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten