Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 26 januari 2016

4 kwarten is te veel? (Groene Uilen vrouwen A vs CTO (bekerwedstrijd) [VERSLAG])

De Groningse studentes wisten 3 kwarten in het spoor te blijven van de Amsterdamse meiden. Helaas was het in het vierde kwart gedaan met de wedstrijd.

Kwartstanden:

  1. ?? - ?? 
  2. 36 - 41 
  3. 49 - 59 (13 - 18) 
  4. 56 - 81 (7 - 22) 
In de eerste drie kwarten, en vooral de eerste helft, deed de thuisploeg zichzelf tekort. Te slordig in de aanval, niet scherp genoeg in de verdediging en voortdurend slap in de rebounding (er was weer geen sprake van boxing-out)! 

In de eerste helft, en met name het eerste kwart, schoten beide ploegen diverse driepunters raak. Bij het CTO kwamen bijna alle scores uit driepunters. Vooral Asa Kantebeen had het vizier op scherp staan. 

De Groene Uilen waren vaak slordig (slechte passing) maar lieten toch ook wel diverse leuke aanvallen zien (waarbij men zowel van de center (Bonny Appelman) als de schutters (Liesbeth Visser, Kim Jaasma en Marit Siersema) gebruik maakte). 

Helaas hebben wij met Liesbeth Visser (die regelmatig een steal pakt), Esther van Bochove (de shut down specialiste van de ploeg!) én Bonny Appelman te wenig goede verdedigsters. Tegenstanders krijgen te veel vrijheid én we maken te veel (domme) P's. 

De ploeg van het CTO is geen topploeg. Zo veel werd vanavond wel duidelijk. Maar het geringe niveau van deze ploeg was wél goed genoeg om de halve finales van het bekertoernooi te halen. Ik kan mij alleen niet voorstellen dat deze ploeg de finale gaat halen. 

Voor de Groene Uilen zit het bekertoernooi er nu helaas op. De ploeg kan zich nu volledig richten op de competitie. Hierin moet nog veel worden gewonnen. Deelname aan de final four is nog absoluut niet zeker. 

Vorig seizoen wist de Groninger studentenclub zich niet voor de vrouwenfinale te plaatsen. (De mannen wonnen voor het tweede seizoen op rij het kampioenschap. De vrouwen wonnen in het seizoen 2011/2012 de titel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten