Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 4 januari 2016

Lance Jeter (en Toon van Helfteren)

Jeter is (sinds 3 januari 2016) geen speler meer van de Duitse club MBC (Weissenfels). In de zomer ging hij voor een uitdaging, voor de Bundesliga.

In de play-offs van het seizoen 2014/2015 was hij niet goed. Met name in de finale stelde hij teleur. Hetgeen overigens gold voor bijna de gehele ploeg. Tóch is een goede Jeter iets wat Donar heel goed kan gebruiken!

Op dit moment mist Donar een goede én ervaren 'floor leader'. Dexter Hope is een behoorlijke point-guard maar nog behoorlijk onervaren. In ieder geval heeft hij nog niet de routine om de leider van het team te zijn. En, zo'n speler is wél nodig om prijzen te kunnen winnen.

Sean Cunningham heeft meer ervaring met de leidersrol maar hij is geen echte point-guard. Ook geen shooting-guard overigens (althans niet in de zin van een ras-schutter als bijvoorbeeld Travis Young).

Of Jeter gecontracteerd moet worden voor de rest van het seizoen 2015/2016? Mits hij dan ook tekent voor het seizoen 2016/2017, ja! Anders, nee. Om volgend seizoen een kwalitatief waardige spelersgroep te vormen hebben wij budget nodig. En, dan is het raadzaam om geen paniekaankopen te doen terwijl de kans op succes klein is.

Het aantrekken van een nieuwe point-guard (hoe belangrijk deze positie ook is!) vormt niet dé oplossing! En dat geldt ook voor het vervangen van de coach.

Er wordt geroepen (de laatste weken steeds harder) om Toon van Helfteren. Maar, het materiaal is dusdanig slecht van kwaliteit dat ook Van Helfteren met deze spelersgroep geen kampioen wordt. Áls je hem al wilt zien als de coach, dan moet je hem ook goed materiaal geven!

Het is overigens maar de vraag of Van Helfteren nu nog bereid is om coach te worden van Donar. Wellicht is hij zo teleurgesteld over het gebrek aan interesse dat hij niet eens coach wil zijn van Donar.

Donar maakt op dit moment een zeer slecht seizoen door. Vergelijkbaar met het seizoen 2011 - 2012. David Bell (toen) was als Ken Brown (dit seizoen) en Alex Wesby (toen) was als Will Sullivan (dit seizoen). Een nieuwe speler + een nieuwe coach gaan dit schip niet drijvende houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten