Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 11 augustus 2016

Australië KISS

Woensdagnacht de wedstrijd Australië vs USA.

De sterren van de Amerikaanse ploeg die door sommigen (ZEER ONTERECHT) Dream Team wordt genoemd. Wat belachelijk is want er was maar 1 Dream Team en dat speelde in 1992 op de Olympische spelen (in Barcelona). Helaas ontbraken in die ploeg Isiah Thomas en Dennis Rodman.

Wat verwacht mag worden: USA is een bonte verzameling sterren. (Arrogante) individuen die niet in staat zijn (of niet bereid zijn) om TEAMbasketball te spelen. Willen veel punten maken en dat moet allemaal met veel show, daarbij de tegenstanders vernederend.

Australië is een TEAM. Wel een TEAM met sterren (Mills, Bogut, Delladova) maar dat zijn sterren omdat zij in de NBA spelen. Niet omdat zij zich een stel goden voelen, en zich gedragen als übermensen. Het spel van de Australiërs is simpel, goed en effectief.

Pick & roll. Vanaf de zijkant een speler aanspelen die door het midden de bucket insnijdt, backdoor. En de ploeg scoort een hoog percentage uit vele vrije worpen. Ook het percentage field goals ligt behoorlijk hoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten