Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 9 augustus 2016

Updates DBL

Enkele clubs hebben nieuwe spelers gecontracteerd (óf er is sprake van voorcontracten):


  1. Aris (Leeuwarden) heeft Eric Peutz (komt over van BVG) en George Marshall (point-guard, van South Dakota State university) gecontracteerd. 
  2. Landstede (Zwolle) lijkt JT Yoho aan de selectie toe te voegen. 
  3. BS Weert lijkt de volgende selectie samen te gaan stellen: Jeroen van Vugt, Roel Aarts, Kasper Averink (ex Leiden), Joost Padberg, Akeel Eduardo, Rens van Ravenstein, Dyon Halman, Mactar Faye en Daan Rosenmuller. Misschien nog een speler uit de USA voor de center-positie? Op dit moment heeft de Limburgse club nog onvoldoende budget. 
De (financiële) problemen van diverse DBL-clubs maakt duidelijk dat er (naast mismanagement) vooral sprake is van een groot tekort aan sponsoren. Dit ligt écht niet alleen aan (de nasleep van) de economische crisis! Nederland is als land te groot én de sponsormarkt is veel te klein voor meer dan 6 (en ik denk zelfs voor meer dan 4) eredivisieclubs. 

Waarbij ik óók nog denk dat die 4 ploegen niet overal in Nederland hun residentie kunnen hebben! Basketball leeft namelijk niet overal in ons land. Het leeft in minstens 80% van het land niet. Dat moeten wij ons eens gaan realiseren en dat ook accepteren! Het heeft totaal geen zin om er geld (wat er vaak niet is!) tegen aan te smijten. Het heeft ook geen zin om te dromen van een grote (kwantiteit) competitie want dromen zijn bedrog. 

Een grote competitie (eredivisie + promotie divisie) is eveneens zinloos want het niveau van de promotie divisie zal altijd veel minder blijven dan de eredivisie. Je krijgt dan geen sterkere (meer spanning) competitie. Willen wij een eredivisie behouden dan zál de spanning in de eredivisie echt omhoog moeten. Anders zijn wij binnen 2 jaar de eredivisie voor eeuwig kwijt, en daarmee ook een nationale ploeg die zich kan plaatsen voor een Europees kampioenschap. 

Wie denkt dat spelers zich op promotie divisie niveau kunnen ontwikkelen tot een international die kan concurreren met spelers van het niveau Dirk Nowitzki, Boris Diaw, Ricky Rubio, José Calderon moet worden gezien als een idioot. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten