Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

donderdag 4 augustus 2016

Salarisgrens

In het tv-programma 'de Avondetappe' had men het over een salarisgrens voor wielerploegen. Voor iedere ploeg zou een maximum bedrag moeten gelden, zo zeiden de "kenners", wat zij mogen uitgeven aan salarissen van hun wielrenners. Zoals men in de NBA ook een salarisplafond heeft.

Hopelijk gaat men dat in het Nederlandse basketball nimmer invoeren als het gaat om een maximum bedrag. Wél een minimum budget!

Ik ben wél voorstander van een verdere beperking van het aantal buitenlandse spelers. Ook spelers die zijn genaturaliseerd of een dubbele nationaliteit hebben.

Maximaal 3 bijzondere gevallen. Waarvan maximaal 1 pure buitenlander én 1 genaturaliseerde speler. Het aantal spelers met een dubbel paspoort mag 3 zijn. Maximaal 1 "buitenlander" tegelijk in het veld!

Verder de verplichting dat er altijd 1 jeugdspeler (afkomstig uit de eigen opleiding en niet ouder dan 20 jaar) in het veld staat.

Het moet clubs mogelijk blijven om een budget van miljoenen euro's te hebben. Ze moeten dit mogen besteden aan het contracteren van Nederlandse toppers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten