Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 3 augustus 2016

Will Sullivan & Drazen Bubnic

Op de Facebook-pagina van Donar wordt teleurstelling geuit over het gemis aan informatie over het feit dat Will Sullivan en Drazen Bubnic niet terugkeren bij Donar. Althans niet voor het seizoen 2016/2017. In de toekomst kijken kunnen we niet.

(Mogelijke) redenen:

  1. Drazen Bubnic is niet zo goed gevonden dat men hem een contract wilde aanbieden voor het nieuwe seizoen. Men is op zoek gegaan naar een andere buitenlandse inside-speler en kwam, dankzij Ivica Skelin, uit bij Drago Pasalic. (Die getrouwd is met een Nederlandse.) 
  2. Drazen Bubnic heeft zelf besloten om niet te willen terugkeren bij Donar. Cultuur, de Nederlandse competitie, aanbiedingen van andere clubs die hem meer aanspreken? 
  3. Donar denkt vooruit? Pasalic die in de loop van dit seizoen Nederlander wordt, zodat Donar volgend jaar (zomer 2017) een extra buitenlander kan contracteren? 
  4. Will Sullivan kon niet komen toen bleek dat Ross Bekkering niet zou terugkeren? De club zag zich genoodzaakt een buitenlander te contracteren voor de center/power-forward positie want ... in de DBL geen goede Nederlandse inside-spelers. Nederlanders buiten Nederland willen niet in de DBL spelen? Spelers als Kevin Bleeker, Thomas van der Mars etc. zijn daarom geen opties? Behoorlijke shooting-guards / small-forwards zijn er voldoende.
  5. Will Sullivan besloot zelf om niet terug te keren naar Donar? Dichter bij familie zijn deed hem besluiten om niet in te gaan op een voorstel van Donar? 
Voorlopig is het gissen. Maar of de club veel informatie kan geven die fans zelf niet al "bedacht" hebben? 

Sullivan was gehaald omdat hij een goede schutter zou zijn. Hij ontpopte zich tot een teamspeler die hard werkte in de verdediging. Een speler die zeker gewaardeerd mocht worden. Maar (in mijn ogen) geen buitenlander die beter is dan Nederlandse guards als Arvin Slagter (teruggehaald naar Donar), Sean Cunningham, Stefan Mladenovic.

Bubnic leek mij ook een leuke teamspeler. Een speler met meer kwaliteit dan veel Nederlandse inside-spelers maar geen topper voor de DBL. Het ging met hem bijna net zoals met Dejan Kravic: goed in de eerste wedstrijd (in geval van Kravic wedstrijden) maar daarna (ver) terugvallen.

Ik richt mij liever op de spelers die wél gecontracteerd zijn. Al hoop ik dat er in de nabije toekomst meer Groningers in de ploeg spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten