Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 31 augustus 2016

Donar - Groene Uilen (oefenwedstrijd [VOORBESCHOUWING])

Vanavond de oefenwedstrijd tussen Groene Uilen (promotie divisie) en Donar (eredivisie). Locatie: sporthal de Beemden te Bedum. Aanvang 19:30 uur.

Hoe de selectie van Groene Uilen er komend seizoen uit ziet is mij nog niet bekend. Op de site van de studentenbasketballclub worden de volgende namen genoemd: Rico Bakker (ex-jeugd Donar), Brendan Hadden, Frank Hoogesteger, Luuk Kortekaas, Sander de Roos (ex-Donar), Tommy Rossen, Rik Steggink en Lauri Vunk. De naam Jelte Helfrich staat er ook maar hij is overgestapt naar stadsgenoot BVG (dat komend seizoen ook in de promotie divisie uitkomt).

De selectie van Donar is bekend. Met welke spelers coach Braal begint is afwachten. Voor de spanning zou het leuk zijn als de vermoedelijke starters voor de wedstrijden in de DBL en Champions League (wellicht later nog Europe Cup) een beetje worden gespaard, en de reserves (o.a. de jeugdspelers) veel speeltijd krijgen.

Ik vermoed op dit moment dat dit de starting five zal zijn: Lance Jeter, Sean Cunningham, Jason Dourisseau, Chase Fieler en Andrew Smith.

Of een vijftal Tim Hoeve, Tjoe de Paula, Sjoerd Koopmans, Bas Veenstra en Daan Maring sterk genoeg zal zijn om beter te presteren dan een line-up Rico Bakker, Sander de Roos, Luuk Kortekaas, Frank Hoogesteger en ?? is iets waar ik wel benieuwd naar ben. Hoe verhoudt zich de DTL tot de promotie divisie?

Ik heb namelijk het gevoel dat jeugdspelers meer kunnen leren in de promotie divisie (spelen tegen ex-eredivisiespelers) dan in de zogenaamde talentencompetitie.

Arvin Slagter zal niet in actie komen in deze wedstrijd. Hij speelt vanavond met het Nederlands team een EK - kwalificatiewedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten