Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 14 augustus 2016

DBL seizoen 2016/2017 voorspelling 3

Een nieuwe voorspelling. Enkele ploegen hebben hun selecties aangevuld.


  1. Donar (Groningen) was al compleet. De selectie zal nog worden aangevuld met 2 jeugdspelers maar die gaan geen verschil maken. 
  2. Landstede (Zwolle) heeft inmiddels 3 buitenlanders (USA) gecontracteerd en nummer 4 zal naar verwachting binnenkort volgen. Gewoonlijk zijn de Zwollenaren goed in het werven van Amerikaanse spelers. Qua Nederlandse bank is de ploeg denk ik vergelijkbaar qua kwaliteit. De verdeling van de posities is iets anders. (Extra point-guard, een inside-speler minder.) 
  3. Leiden is nog niet compleet. Maar ze beschikken denk ik over een behoorlijke starting-five. 
  4. Apollo (Amsterdam) heeft Nikki Hulzebos verloren. Inside zal de ploeg zwakker zijn dan vorig seizoen. Maar de ploeg kent weinig veranderingen (weinig nieuwe namen). 
  5. Aris (Leeuwarden) heeft veel nieuwe spelers. Hoe goed de buitenlanders zijn is afwachten (vorig seizoen waren die spelers matig). De Nederlandse bankspelers zijn denk ik beter dan die van vorig seizoen. 
  6. Den Bosch heeft inmiddels haar selectie compleet. Het gemis aan Leon Williams en Arvin Slagter zal behoorlijk zwaar wegen. De bank zal bestaan uit onervaren spelers, en ook dat is een verzwakking ten opzichte van vorig seizoen. 
  7. Rotterdam heeft haar selectie nog niet compleet. Een eventueel vertrek van Stefan Mladenovic zal een verzwakking betekenen. Inside is de ploeg denk ik kwetsbaar. Zeker als Steijn en/of De Randamie vertrekt/vertrekken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten