Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 29 september 2017

Donar Dome?

Foto afkomstig uit Dagblad van het Noorden.

Moet er een topsporthal komen voor Donar? (En voor Lycurgus?) Wij, Stadjers, Groningers, moeten ons niet beperken tot sport. Niet alleen omdat beoefenaars van breedtesport, wat in de basis veel belangrijker is(!), dan zullen gaan klagen dat zij niet geholpen worden maar omdat wij de politiek niet meekrijgen om toestemming te geven voor de bouw van een sporthal.

Toestemming voor bouw, dat is het enige wat nodig zou moeten zijn. Én het enige wat toelaatbaar is. De gemeente of provincie behoort zo'n hal niet te financieren. Staatsgeld is niet bedoeld voor financiering van accommodatie van professionele sportclubs.

Omdat sportsponsoring niet over miljoenen euro's gaat is het nodig om andere markten te bedienen: dans, theater, muziek enz. Ondanks dat men daarvoor ook al terecht kan in MartiniPlaza (waardoor Donar nu dus niet terecht kan in haar thuishal!), de Oosterpoort, de Stadsschouwburg.

Een groot gebouw met daarin 5 grote sportzalen (1x baanwielrennen, 1x basketball, 1x korfbal, 1x handbal, 1x zaalvoetbal), 5 kleinere sportzalen (1x (tafel)tennis, 1x volleybal, 1x (kick)boksen/mma, 2x trainingszalen), 5 grote zalen geschikt voor feesten (houseparty's) en beurzen (Zweedse kerstmarkt o.i.d.), 3 theaterzalen. Die sportzalen, behalve de trainingszalen, (groot én klein) moeten allen plaats bieden aan 8000 bezoekers per zaal.

Locatie? Niet, zoals in Rotterdam, naast een voetbalstadionnetje maar juist ver daar vandaan. Een combinatie van het terrein van de drafbaan en de voormalige suikerfabriek zou geweldig zijn! Jij hebt tenslotte ook een heel groot parkeerterrein nodig. Tip: maak restaurants, zoals Ni Hao stadspark, LOPEND goed bereikbaar. Wellicht is het wenselijk als zo'n restaurant gaat uitbreiden? (Werkgelegenheid!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten