Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 25 september 2017

Power rankings DBL 5

1.       Donar (Groningen): kwam in deze periode (18 t/m 24 september) 3 wedstrijden in actie. Dit waren, in tegenstelling tot de andere ploegen uit de DBL, géén oefenwedstrijden. Dit waren serieuze wedstrijden, waar het belang op winst groot is: kwalificatiewedstrijden voor het Champions League toernooi. Vorig seizoen verloor Donar in de 1e ronde, en was derhalve aangewezen op het Europe cuptoernooi om toch deel te mogen nemen aan en Europees bekertoernooi. Daarin haalde men (voor het eerst in de club geschiedenis) de tweede ronde van een Europees bekertoernooi. Nu, in dit seizoen, moest de ploeg opnieuw een 1e ronde spelen (om uiteindelijk het hoofdtoernooi te halen moeten er 3 rondes worden gewonnen). Ondanks een thuisnederlaag (75 – 77) werd over twee wedstrijden ruim gewonnen. In Prienai werd Vytautas met 61 – 84 verslagen. Zondagavond speelde Donar in eigen hal tegen Bakken Bears uit Aarhus, Denemarken. Ook deze thuiswedstrijd ging verloren: 78 – 80.
2.       Leiden speelde op woensdag (20 september) een thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns. Er werd gewonnen met 100 – 63. (Ter vergelijking: Donar won met 104 – 40 van Den Helder. Weliswaar werd die wedstrijd enkele weken geleden gespeeld, maar toch lijkt de verdediging van de Leidse ploeg op dit moment vrij zwak. Leiden speelde zonder Clayton Vette. Op zaterdag speelde de ploeg tegen Apollo (Amsterdam), en won met 96 – 79. Op 24 september werd er in Leeuwarden een oefenwedstrijd gespeeld tegen Aris. Uitslag: 59 – 67, winst derhalve voor de Leidenaren.
3.       Rotterdam speelde tegen Weert. Na een achterstand van 10 punten (1e kwart) respectievelijk 6 punten (halverwege) won Rotterdam uiteindelijk met 81 – 84. Zij spelen op 25 september tegen Leiden.
4.       Weert speelde tegen Rotterdam. De ploeg heeft een voorsprong gehad maar verloor uiteindelijk met 81 – 84.
5.       Landstede speelde op zaterdag (23 september) in en tegen Giessen. De Zwollenaren verloren met 110 – 84 van deze ploeg uit de Bundesliga.
6.       Den Bosch speelde in en tegen Oldenburg, uitslag: 70 - 55. Ter vergelijking Donar speelde op 6 september in en tegen Oldenburg. Uitslag: 92 – 86.
7.       Aris speelde op zondag (24 september) een thuiswedstrijd tegen Leiden. Na het 3e kwart stond de ploeg 10 punten voor maar verloor uiteindelijk met 8 punten verschil: 59 – 67. In het laatste kwart was het 7 – 25 voor Leiden.
8.       Den Helder speelde dus op woensdag (20 september) een wedstrijd in en tegen Leiden. Deze wedstrijd (zonder Alex Laurent en Tjoe de Paula) ging met 100 – 63 verloren.
9.       Apollo speelde op zaterdag (23 september) in en tegen Leiden, verloren met 96 - 79. Inmiddels is bekend geworden dat Stefan Mulder (naar Uball) en Shaq Austin (Harlem Lakers) de Amsterdamse club hebben verlaten. Hier staat tegenover dat Michael Madenly voor Apollo lijkt te gaan spelen. Hij kwam tegen Leiden in ieder geval in actie voor de Amsterdamse ploeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten