Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 30 september 2017

Groene Uilen / Celeritas vrouwen A vs Landslake Lions vrouwen B [VERSLAG]

Tegen de verwachting in?

Mede gezien de stand op de ranglijst lag winst niet in de lijn der verwachting. Een van de speelsters zei voor de wedstrijd dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Die verwachting kwam redelijk uit. Het wás een behoorlijk moeilijke wedstrijd. Het spel verliep moeizaam. Of wij het onszelf moeilijk maakten?

Jij vraagt je, gezien de titel van dit artikel, wellicht af: wie speelden er nou eigenlijk? Groene Uilen of Celeritas? Het antwoord is: de ploeg die in de competitie speelt onder de naam Groene Uilen is een samenvoeging van Celeritas en Groene Uilen. (Plus toevoeging van buitenaf?)

Dit is de selectie:
 • Chayenne Holband  # 11 
 • Kim Huizinga # (2)8 
 • Laura Huizinga # 7 
 • Kim Jaasma # 6 
 • Cora Mantingh # 10 
 • Lisa Pheifer # 22 
 • Loïs Sinnige # ??
 • Linda Smit # 14 
 • Nina Straatman # 4 
 • Monique van Wijk # 5 (afkomstig van CSE Zwolle)
Kwartstanden: 
 1. 11 - 20 
 2. 22 - 32 (11 - 12) 
 3. 41 - 45 (19 - 13) 
 4. 60 - 57 (19 - 12) 
De eerste overwinning van het seizoen! Ik zou niet willen zeggen dat het overtuigend is maar wél verdiend. De meiden gaven niet op. Hoewel het lang niet altijd zo leek werd er toch gewerkt voor een goed resultaat. Niet iedere speelster is een knokker in fysieke zin. Dat enkele meiden wél goed zijn in 'hustle plays' is dan ook fijn. Kwaliteiten vullen elkaar aan? 

Het is wel zo dat ik in de balans (gevoelsmatig) het idee heb dat er veel speelsters zijn die 'role-players' zijn, en weinig meiden die de ploeg kunnen dragen. Die het spel leiden óf die veel aanvallende dreiging hebben. 

De ploeg van dit seizoen is heel anders dan de ploeg die enkele seizoenen geleden kampioen werd. Bonny Appelman, Liesbeth Visser, Esther van Bochove, Floor Schuring, Meike Maier zijn allen gestopt. Bonny & Liesbeth waren speelsters die regelmatig ieder meer dan 10 punten maakten in een wedstrijd. 

Omdat het niet zinvol is om te treuren om speelsters die niet tot de ploeg behoren, maar je moet kijken naar de mogelijkheden met de speelsters die jij wél hebt: deze meiden willen wel als team spelen. Het niveau wordt hopelijk in de loop van het seizoen steeds beter. Cora werd al eens kampioen van de promotie divisie met Groene Uilen. Chayenne & Linda hebben ervaring in de meiden u20 eredivisie. Afgelopen seizoen speelden zij met Celeritas in de 2e divisie. Dat is gewoon een ander niveau dan de promotie divisie.

Loïs deed vanwege een blessure niet mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten