Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 23 september 2017

Landslake Lions vs BVG [VOORBESCHOUWING]

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Jij kent dit zinnetje vast wel. Nou, in het basketball is het weinig anders.

Landslake Lions is de kampioen van de promotie divisie van het seizoen 2016/2017. Maar, in de zomer is daar wel het een en ander veranderd. De selectie is leeggelopen. Een van de weinig overgebleven spelers is Jos van der Laan. En hij is een Groninger!

Vanavond speelt hij, in Landsmeer, tegen ... bv Groningen (afgekort BVG). Ook bij de Groninger club wel een paar wijzigingen in de selectie van het 1e mannenteam (zoals je vorige week in de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen het Delftse Punch hebt kunnen lezen, de link verwijst naar die blog): een nieuwe coach (Anne van Dijk is de opvolger van Jart Hoekstra), diverse spelers zijn vertrokken en daar zijn anderen voor gekomen.

De Lions verloren vorige week van het 2e team van B.S. Leiden met 87 - 63. Zij staan op doelsaldo nu 13e (van de 13 ploegen).

BVG verspeelde helaas een ruime voorsprong in de wedstrijd tegen Punch (uit Delft dus. Klik op de link voor het verslag van die wedstrijd.) en haalde ter nauwernood een 78 - 74 overwinning in eigen hal. Zij staan hierdoor 5e (van de 13 ploegen). Vorig seizoen eindigde BVG als 5e. Ik hoop dat de ploeg er dit seizoen in slaagt om de final four te halen.

Wellicht vanavond nog informatie over deze wedstrijd. Dat hangt er vanaf of ik vanavond nog naar de sporthal van BVG ga, en zo ja, of ik daar iemand spreek die weet hoe de wedstrijd verlopen is. De wedstrijd begint om 19:30 uur. Of de ploeg na de wedstrijd nog in haar eigen sporthal is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten