Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 19 maart 2016

Comfortabele zege, belangrijke punten (Groene Uilen vrouwen A vs Grasshoppers vrouwen B [VERSLAG])

Een subtopper in de vrouwen promotiedivisie. Grasshoppers 2 (6e) op bezoek in het nest van de Groene Uilen (2e). Met de overige wedstrijden van dit weekend een belangrijke confrontatie, met het oog op de final four.

Het resterende programma:

 • Green Eagles vs D.A.S. (3e)
 • U.S. (5e) vs Almonte (4e)  
Kwartstanden: 
 1. 14 - 13 
 2. 38 - 26 (24 - 13)?
 3. 58 - 38 (20 - 12)?
 4. 85 - 56 (27 - 18)
In het eerste kwart was het spannend. De thuisploeg had moeite om in het spoor van de gasten te blijven. Maar gelukkig werden er in de laatste 5 minuten van het openings kwart enkele belangrijke punten gemaakt. 

Vanaf het tweede kwart liepen de Groninger studentes punt voor punt weg bij de Katwijksters. De meiden uit Katwijk wisten de achterstand in het derde kwart nog wel te verkleinen (van 12 naar 7 punten) maar zagen vervolgens de Uiltjes een vlucht nemen.

De aanvallen van de Uilen waren soms goed en heel mooi, soms chaotisch met knullig balverlies tot gevolg. In diverse situaties werd niet voor de juiste opties gekozen. Maar, als de break gelopen werd dan was het in de meeste gevallen in orde. Met soms oogstrelend teamspel werden de snelle aanvallen omgezet in scores.

De overwinning is het resultaat van teamspel. Toch wordt er iedere wedstrijd een vrouw van de wedstrijd (mvp) gekozen. Vanavond ging de prijs (een paashaas) naar Floor Schuring.

Jan Koek (coach Grasshoppers), de gehele wedstrijd kritisch naar de arbitrage, kreeg een technische fout. Hoewel ik hem niet kon verstaan leek mij dit niet juist. Waarom zou een scheidsrechter fluiten voor een T als de andere scheidsrechter in gesprek is met de coach? Ik vond het niet zo vreemd dat Koek stelde dat de scheidsrechters hierover met elkaar zouden moeten communiceren. Ongeacht of je dan je beslissing (Technische fout) terugdraait.

Mijns inziens heb ik beide scheidsrechters wel eens beter wedstrijden zien leiden. In het geval I.F. afgelopen maandag (14 maart) nog. T.L. floot de bekerwedstrijd BVG vs Cangeroes, en deed het in mijn ogen toen beter dan vanavond.

De stand:

 1. Baros 16 gespeeld, 22 punten 
 2. Groene Uilen 16 gespeeld, 20 punten 
 3. D.A.S. 16 gespeeld, 20 punten 
 4. Almonte 15 gespeeld, 18 punten 
 5. U.S. 15 gespeeld, 18 punten 
 6. Grasshoppers 17 gespeeld, 18 punten 
 7. Green Eagles 17 gespeeld, 8 punten 
 8. Cangeroes 17 gespeeld, 6 punten 
Update: U.S. vs Almonte: 54 - 55. 

Nieuwe stand: 
1. Baros 16 gespeeld, 22 punten 
2. Groene Uilen 16 gespeeld, 20 punten 
3. D.A.S. 16 gespeeld, 20 punten 
4. Almonte 16 gespeeld, 20 punten 
5. U.S. 16 gespeeld, 18 punten 
6. Grasshoppers 17 gespeeld, 18 punten 
7. Green Eagles 17 gespeeld, 8 punten 
8. Cangeroes 17 gespeeld, 6 punten 

Het zit U.S. niet mee. Vorig seizoen kampioen van de vrouwen promotiedivisie. Aan het begin van het seizoen overtuigend nummer 1 van de promotiedivisie. En nu niet in de top 4 (wat, als het zo blijft, betekent dat de ploeg niet meedoet aan de final four en dus haar titel niet zal verdedigen). Maar, pas echt een triest bericht: Raymond Aartman is (18 maart) overleden aan een hersentumor. Aartman laat zijn vrouw (Sanne Bakker, oud speelster van bv Lely)) en kinderen achter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten