Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 6 maart 2016

Winst maar ook weer niet (Apollo vs Donar [VERSLAG])

Beide ploegen wilden 2 punten behalen. De thuisploeg (Apollo) strijdt om deelname aan de play-offs, de gasten (Donar) jagen op de koppositie van de ranglijst.

Kwartstanden:

  1. 20 - 28 
  2. 36 - 44 (16 - 16)
  3. 47 - 61 (11 - 17) 
  4. 59 - 79 (12 - 18)
De bezoekers uit Groningen trokken aan het langste eind. Waar zij eerder in het seizoen een nederlaag (met 15 punten verschil: 81 - 66) leden, wonnen zij vanavond. De Groningers controleerden de wedstrijd van begin tot einde. De dominantie op zich was niet heel groot, maar van billenknijpen was geen sprake. 

Het was niet zo'n goede, mooie wedstrijd als twee weken geleden in Groningen. Maar de arbitrage, hoewel zeker niet geweldig, was nu wél beter! 

Fantastische acties (aanvallend) en domme dingen (onbenullige persoonlijke fouten, te slap verdedigen) wisselden elkaar af.

Mijn gevoel zegt mij dat het basketball, sinds de terugkeer van Amsterdam in de eredivisie (jaren 90), nimmer zó geleefd heeft als nu het geval is. Amsterdam (toen de Astronauts) werd destijds geleid door Jan - Willem Jansen (juist, de vader van Rogier Jansen) en later Ton Boot. Zij speelden toen ook in de Apollohal. In de ploeg toen de talentvolle Raoul Heinen & Sydmill Harris (beiden 16 jaar). Om hen heen routiniers als Rolf Franke & Mario Bennes. Een paar strijders (Milko Lieverst en Joe Spinks (USA)) en een creatieve guard (Chris McGuthrie (Mighty mouse)).

Toen de club vervolgens verhuisde naar de sporthallen Zuid ging het qua uitstraling helemaal mis. Sportief gezien bleef de club nog wel succesvol. Vervolgens kwamen er ook nog eens financiële problemen (tijdperk Shivek). De DBL is te klein voor meer dan 6 ploegen maar ik hoop wél dat Apollo, als de club zich blijft ontwikkelen, in de eredivisie blijft. Het zou zelfs fijn zijn als de ploeg meer trainingsuren zou kunnen draaien. De kwaliteiten van spelers als Royé, Van der Horst, Slagter, Hulzebos en Van Schaik zullen dan nog meer tot wasdom komen. Wanneer er ook nog eens goede jeugd doorstroomt naar het eerste, is dat goed voor de continuïteit. 

Drazen "Buba" Bubnic zat vanavond niet lekker in de wedstrijd. Hopelijk is dat a.s. donderdag (thuiswedstrijd tegen B.S. Leiden) anders, speelt hij heel wat beter! 

Omdat, helaas, helaas, B.S. Leiden vanavond haar thuiswedstrijd won van B.S. Weert staat Donar nog niet in de top 2. Landstede basketball won ook (uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Aris). De enige ploeg uit de top 4 die vanavond verloor is Shoeters Den Bosch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten