Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 1 maart 2016

Yannick Franke naar Loimaa Bissons (Finland)

Yannick Franke besloot enkele weken geleden om zijn contract met Donar te verbreken. Vraag was vervolgens: bij welke club gaat hij nu spelen? Apollo Amsterdam, Challenge sports Rotterdam en Shoeters Den Bosch werden genoemd. Mogelijk hoopten diverse Leidenaren op een terugkeer naar b.s. Leiden.

Maar, Franke heeft besloten om zijn carrière voorlopig buiten Nederland voort te zetten. Het niveau van de Finse competitie is mij niet bekend. Mijn verwachting is dat het kwalitatief gezien geen bijzonder sterke competitie is Of het goed is voor zijn ontwikkeling als basketballer betwijfel ik op dit moment.

Franke was in Groningen niet alleen basketballer maar ook scholier. Hij zat in het examenjaar van het HAVO. Mijns inziens was het verstandiger geweest om bij een club in het noorden van Nederland te gaan spelen: Aris Leeuwarden (de druk om de play-offs te halen is leerzaam, Yannick zou daar dan een van de dragende spelers zijn, ondanks dat hij geen routinier is) of wellicht Red Giants? Heel misschien Groene Uilen? Van de eredivisie naar de eerste divisie is een te grote stap. Maar promoveren met BVG zou toch ook best leuk zijn geweest?

Op iBasketball de volgende poll. Wat vind jij? Is de keuze van Franke om naar Finland te gaan een goede beslissing?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten