Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 28 februari 2016

Import? (Nederlands team vs DBL all star [VERSLAG ALL STAR game])

De nationale ploeg "won" de all-star game van een selectie spelers uit de Nederlandse eredivisie. Hoewel de zogenaamde DBL all-stars enkele keren een ruime voorsprong namen wonnen de orange lions.

In het laatste kwart nam de thuisploeg de wedstrijd over. Worthy de Jong, spelend in zijn eigen kippenhokje, was in die fase nadrukkelijk aanwezig met scores, assists en steals. Hij verdiende hiermee de prijs als MVP (meest waardevolle speler).

De gasten speelden zeer slordig in het laatste kwart. Veel turnovers waren het gevolg. In de slotfase mislukte de tactiek die had moeten leiden tot 2 punten, en daarmee verlenging.

De 100 - 98 uitslag zegt, ondanks dat de all-star game beslist geen serieuze wedstrijd is, wél iets over de kwaliteit van buitenlandse spelers.

Jason Dourisseau (speelde afgelopen zomer in de nationale selectie maar ging niet naar het EK) werd topscorer aan de kant van de bezoekers met 24 punten. Lance Jeter was zeer belangrijk als floor leader. Op de momenten dat hij als point-guard werd vervangen gingen het niet goed met de DBL all-stars. Tyson Hinz (vervanger van Stefan Wessels) & Grant Gibbs (vervanger van Hinz?) wisselden goede acties af met slechte. Thomas Dreesen (BS Weert) liet nauwelijks iets fatsoenlijks zien. Rogier Jansen is een Nederlander. Een ex-international. Ross Bekkering bezit een dubbelpaspoort: Canadees en Nederlands. Ook Gian Slagter (broertje van Arvin) is een Nederlander. Stefan Wessels, ook een Nederlander, was zelfs afwezig.

De basis vijf bestond uit Jeter, Jansen, Dourisseau, Hinz & Kravic. Van de reserves waren/zijn alleen Ross Bekkering, en in mindere mate Grant Gibbs, (een) waardige all-star(s).

Het startende vijftal van oranje was Leon Williams, Arvin Slagter, Yannick Franke, Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi. Zij hadden met Maarten Bouwknecht, Jessey Voorn, Yannick Franke, Stefan Mladenovic, Kees Akerboom en Jeroen van der List meer spelers die op dit niveau thuis horen. Thomas Koenis was geblesseerd, evenals Ralf de Pagter. (Zij waren vervangen door Jessey Voorn en Stefan Mladenovic.)

De statistieken van deze wedstrijd.

De commentator (Ronald van Dam) hoort evenmin op dit niveau! Wat maakte die een blunders! Hij is op de hoogte van de feiten als het gaat om het vertrek van Yannick Franke bij Donar? Hij liet duidelijk weten dat volgens hem Lance Jeter de schuldige is aan het ongelukkige gevoel van Franke!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten