Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 18 februari 2016

Het vertrek van Franke: deel 2

In het artikel van gisteren stelde ik (mezelf) al de vraag: "Waar ligt de toekomst van Yannick Franke?". Het lijkt er op dat de regels niet heel duidelijk zijn. Mag je tijdens het seizoen nou wél of niet overstappen van de ene eredivisieploeg naar de andere?

Enkele jaren terug mocht Robert Krabbendam wél van club wisselen: van Apollo (Amsterdam) naar Rotterdam (Challenge sports Rotterdam basketball college).

In het geruchten circuit worden Apollo en Shoeters (Den Bosch) genoemd als grootste kanshebbers om Franke in te lijven. Bijzonder hieraan: over Shoeters wordt gezegd dat Franke & Van Helfteren naar de regerend landskampioen gaan. Enkele jaren geleden (seizoen 2012/2013) verliet hij halverwege het seizoen b.s. Leiden.

Rotterdam, de club waarvoor Franke speelde voor Donar hem inlijfde, wordt door het Dagblad van het Noorden genoemd als "nieuwe" club van Yannick Franke.

Apollo & Rotterdam bball zijn geen van beide ploegen die in de top 4 van de DBL staan. Een international (en dat is Franke) behoort in mijn ogen voor een ploeg uit de top 4 te spelen. Ook al is dat misschien slechts 10 minuten per wedstrijd. Bij een ploeg uit de tob 4 of flop 4 zo u wilt zal een speler met potentie zich niet of nauwelijks ontwikkelen.

Bij Landstede basketball (Zwolle) past Franke denk ik niet. Of b.s. Leiden hem nu nog wel wil (nadat hij in de zomer bedankt zou hebben voor een contract met Leiden)? Shoeters (Sam Jones) wil een creatieve, scorende speler. Dat is Franke. Maar wat zal een eventuele transfer van Franke naar Shoeters betekenen voor andere Nederlanders?

Lietmeijer speelde in de bekerwedstrijd tegen Aris 20 minuten (hij speelt niet heel veel) maar noteerde wel 10 punten + 6 (defensieve!) rebounds.

Bouwknecht speelde in die zelfde wedstrijd 30 minuten. Hij kwam tot 3 punten + 3 steals + 5 assists.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten