Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 21 februari 2016

Op jacht naar de 2e plek (Donar vs Apollo [VOORBESCHOUWING])

Helaas nog niet op jacht naar de 1e plek. Leiden wist in haar eigen hokje te winnen tegen Den Bosch. Wat is er aan de hand met Shoeters? Zijn de Nederlandse toppers dan toch echt te zwak om te concurreren met buitenlanders? Leiden heeft 2 buitenlanders, Den Bosch heeft er 1. Zwolle en Donar hebben er ieder 4.

De stand op dit moment

  1. Leiden 19 gespeeld, 15 gewonnen, 4 verloren, 30 punten 
  2. Zwolle 19 gespeeld, 14 gewonnen, 5 verloren, 28 punten 
  3. Groningen 18 gespeeld, 13 gewonnen, 5 verloren, 26 punten 
  4. Den Bosch 18 gespeeld, 10 gewonnen, 8 verloren, 20 punten 
  5. Rotterdam 18 gespeeld, 7 gewonnen, 11 verloren, 14 punten 
  6. Amsterdam 18 gespeeld, 7 gewonnen, 11 verloren, 14 punten 
  7. Leeuwarden 19 gespeeld, 6 gewonnen, 13 verloren, 12 punten 
  8. Weert 19 gespeeld, 2 gewonnen, 17 verloren, 4 punten 
Als Donar wint dan komt het qua punten gelijk met Zwolle. Op onderling resultaat blijft Landstede dan 2e. Zwolle en Donar speelden tot nu toe 3x tegen elkaar. 2x won Zwolle, 1x won Donar. Op 24 maart spelen beide ploegen nog eens tegen elkaar. In Zwolle. 

Donar neemt het de komende maanden 2x op tegen Leiden. Donderdag 10 maart Donar vs Leiden. En donderdag 14 april Leiden vs Donar. 

Apollo Amsterdam is dit seizoen een geduchte tegenstander. Ondanks hun positie op de ranglijst. Zij wonnen dit seizoen al diverse keren van een ploeg uit de top 4. Alleen Leiden verloor dit seizoen nog niet van de Mokummers. Dat zal mede de reden zijn waarom zij de huidige nummer 1 zijn. Hun resultaten zijn minder wisselvallig dan van hun concurrenten. 

Donar verloor te veel wedstrijden in het begin van het seizoen. Wel apart dat die spelers die hier totaal geen blijk gaven enige kwaliteit en vaardigheden te hebben bij hun huidige clubs wel goed lijken te presteren. (Ken Brown en Garrick Sherman) 

Apollo wordt geleid door een coach (Patrick Faydherbe) en een aantal spelers (Aron Royé, Dimeo van der Horst, Max van Schaik en Nikki Hulzebos) die allen een verleden in Groningen hebben. Hulzebos is zelfs een exponent van de Groninger jeugdopleiding. Een van de vele voorbeelden dat spelers die in Groningen hun jeugdopleiding krijgen niet uitgroeien tot volwaardige spelers van Donar 1. 

Als fan én supporter van Donar is dat iets waar ik niet blij mee ben. Dat de club spelers elders laat rijpen, daar kan ik nog wel inkomen. Maar de club haalt hen ook niet terug. Het lijkt vooral een beslissing van de club te zijn. 

Apollo wist Donar dit seizoen reeds 2x te verslaan. 1x in de competitie (in Amsterdam) en 1x in het bekertoernooi (in Groningen). De wedstrijd van a.s. woensdag is een inhaalwedstrijd. In januari kon deze wedstrijd niet worden gespeeld i.v.m. ijzel. Een beslissing waar Apollo niet blij mee was. Zij zouden zelfs protest hebben aangetekend? Gaan zij eventueel ook protesteren tegen de vermelding van Tjoe de Paula op de sheet? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten