Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 18 februari 2016

Donar vs Weert

De DBL zit vol verrassingen. Hoewel er een duidelijk verschil is tussen de top 4 en de tob /flop 4 zijn er momenten waarop de ploegen uit de top 4 verliezen van een ploeg die niet tot de top 4 behoort.

De ploeg die daar het vaakst in is geslaagd tot nu toe: Apollo Amsterdam. De ploeg van coach Patrick Faydherbe won reeds van Zwolle (2x in de competitie), Donar (2x in de competitie, 1x in het bekertoernooi) en Den Bosch (1x in de competitie). Een van deze overwinningen werd donderdag 18 februari geboekt.

De stand ...

  1. Leiden 18 gespeeld, 14 gewonnen, 4 verloren, 28 punten 
  2. Zwolle 19 gespeeld, 14 gewonnen, 5 verloren, 28 punten 
  3. Groningen 17 gespeeld, 12 gewonnen, 5 verloren, 24 punten 
  4. Den Bosch 17 gespeeld, 10 gewonnen, 7 verloren, 20 punten 
  5. Amsterdam 18 gespeeld, 7 gewonnen, 11 verloren, 14 punten 
  6. Rotterdam 17 gespeeld, 6 gewonnen, 11 verloren, 12 punten 
  7. Leeuwarden 18 gespeeld, 6 gewonnen, 12 verloren, 12 punten 
  8. Weert 18 gespeeld, 2 gewonnen, 16 verloren, 4 punten 
Dat Weert nog actief is, is best merkwaardig. Een deel van de club is failliet. Een deel o de club was verdeeld in meerdere bv's. Niet alle bv's zijn door de rechtbank failliet verklaard.

Dat B.S. Weert een licentie kreeg om dit seizoen mee te mogen spelen is overigens een schande. Al meerdere seizoenen was er sprake van financiële problemen. De club brengt geen competitieve ploeg op de been. En de uitstraling van de hal is absoluut niet topsport waardig. (Overigens geldt dit ook voor dat Leidse konijnenhokje.) Maar het is, gezien de affaire Den Helder Kings, absoluut geen verrassing! De FEB faalt herhaaldelijk, de clubs doen er niets aan.

Wanneer Donar a.s. zaterdagavond wint van Weert komt de ploeg dichterbij de top 2. Het zou mooi zijn als Shoeters (Den Bosch) in en tegen Leiden wint. Dat zou namelijk betekenen dat het verschil tussen de top 2 en Donar verkleind wordt tot 2 punten. Met de wedstrijd Donar vs Leiden (10 maart) binnenkort op het programma is dat zeer wenselijk!

Op woensdag 24 februari worden overigens de wedstrijden Leiden vs Zwolle & Donar Groningen vs Apollo Amsterdam gespeeld. Gevolgd door Apollo vs Donar op 5 maart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten