Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 14 februari 2016

In de achtervolging (Shoeters vs Donar [VOORBESCHOUWING])

Shoeters (Den Bosch) en Donar (Groningen) zijn nog altijd in de achtervolging. Op jacht naar een plek in de top 2 van de competitie. Na de wedstrijd Landstede basketball (Zwolle) vs b.s. Leiden is de achterstand op de top 2 groter geworden.

Leiden won namelijk in Zwolle. Het verschil tussen de nummer 2 en de nummer 3 werd daarmee uitgebreid van 4 naar 6 punten.

De stand in de competitie op dit moment:

  1. Leiden 18 gespeeld, 14 gewonnen, 4 verloren, 28 punten (+1) 
  2. Zwolle 18 gespeeld, 14 gewonnen, 4 verloren, 28 punten (-1) 
  3. Groningen 16 gespeeld, 11 gewonnen, 5 verloren, 22 punten 
  4. Den Bosch 16 gespeeld, 10 gewonnen, 6 verloren, 20 punten 
  5. Rotterdam 17 gespeeld, 6 gewonnen, 11 verloren, 12 punten 
  6. Amsterdam 17 gespeeld, 6 gewonnen, 11 verloren, 12 punten 
  7. Leeuwarden 18 gespeeld, 6 gewonnen, 12 verloren, 12 punten 
  8. Weert 18 gespeeld, 2 gewonnen, 16 verloren, 4 punten 
De +1 / -1 duidt op wisseling van de koppositie. 

Het verschil tussen de nummer 4 en 5 was vorig seizoen, aan het einde van de reguliere competitie, 24 punten. Het lijkt er op dat het verschil nu minder groot zal zijn. De ploegen spelen nu nog 10 tot 12 wedstrijden. 

Nou ja, na vandaag 10 of 11. Nog 11 wedstrijden om een achterstand van 4 (of 6) punten in te lopen. 11 wedstrijden terwijl de top 2 nog 10 wedstrijden speelt. Je hebt dus 1 wedstrijd meer te spelen maar het gat is groter dan 1 gewonnen wedstrijd. 

Donar treft Zwolle nog 1x, en Leiden nog 2x. Bij winst vanmiddag op Den Bosch zijn dat belangrijke wedstrijden. Wanneer er vanmiddag niet wordt gewonnen is de 2e plek al zo goed als onhaalbaar geworden. 

Donar heeft het traditioneel moeilijk in Den Bosch. Heel vaak verliezen de Groningers in de Maaspoort. (Omgekeerd hebben de Bosschenaren het lastig in MartiniPlaza, de Donar-tempel, in Groningen.) 

Shoeters beschikt in de persoon van Leon Williams over een goede Nederlandse point-guard maar hij lijkt toch niet zo goed als Lance L. Jeter van Donar. Ook Maarten Bouwknecht (die als shooting-guard speelt maar bij Donar begon als point-guard) is niet van het kaliber Jeter. 

De terugkeer van Jeter is belangrijk voor de Groninger ploeg. 

Hoe zal de match-up Kravic vs Bubnic gaan? (Bubnic zal waarschijnlijk niet starten. De eerste match-up zal dan Kravic vs Bekkering zijn.) 

Wie speelt er op Stefan Wessels? Fieler of Dourisseau? Of Bekkering? Ik zou er voor kiezen om Fieler op Akerboom te zetten, Dourisseau op Wessels / De Pagter en Bekkering op Kravic. Jeter of Sullivan op Bouwknecht en Cunningham of Hope op Leon Williams. 

Het is aan Donar om rustig te blijven. Het spookt vaak in de Maaspoort. Daarbij spelen de Shoeters een traag spelletje. Zij loeren op foutjes. Aanvang van de wedstrijd is om 16:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten